Northug på 3.-plass i sesongåpningen

Petter Northug ble nummer tre i sesongåpningen lørdag. Her er han i aksjon i Val Senales. (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX).
Petter Northug ble nummer tre i sesongåpningen lørdag. Her er han i aksjon i Val Senales. (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX).

Petter Northug måtte nøye seg med 3.-plass i svenske Bruksvallarna lørdag, men langrennsstjernen var godt fornøyd med sesongåpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug ble slått med 17,9 sekunder av Maurice Manificat fra Frankrike på lørdagens 15 kilometer fri teknikk. Johan Olsson fra Sverige ble nummer to. Han var seks sekunder bak den franske vinneren.

– Jeg er overrasket over at det pallplass til slutt. Det var en løype man måtte kjempe i og jage ut av svinger og inn i bakker. Det klarte ikke jeg på de siste tre rundene, og jeg tapte små sekunder hele veien som gjorde at jeg ikke klarte å vinne, sa Northug til NRK.

– Jeg vet at jeg trenger en del konkurranser på å komme i gang. Kroppen er der den skal være treningsmessig, men for min del pleier det å gå litt tungt i de første rennene. Det er et godt tegn at det ikke var for lett i første renn, fortalte trønderen.

Knuste Hellner

Northugs svenske rival, Marcus Hellner, klarte ikke å hevde seg i toppen. Han var 26 sekunder bak Northug og endte på 9.-plass.

– Det blir nok flere dueller. Han har nok mye trening i kroppen, og da kan det bli tungt i en sånn løype. Vi vet han blir sterk, mente Northug.

John Kristian Dahl leverte et godt åpningsrenn og ble nummer fem, mens Chris Jespersen kom på 12.-plass.

Snømangel

Den norske sesongåpningen skulle opprinnelig vært arrangert på Beitostølen denne helgen, men rennene ble avlyst på grunn av snømangel.

Derfor valgte flere løpere, med Northug i spissen, å sesongåpne i Sverige. Kvinnenes renn går søndag, men der er ingen norske landslagsløpere med.

Neste helgs verdenscupåpning er flyttet fra Beitostølen til Sjusjøen. Der skal Northug og co. gå 15 kilometer fri teknikk og stafett.

– Jeg håper jeg kan være med og kjempe i toppen der. Med et litt annet løpsopplegg, bedre form og mer overskudd, kan jeg kanskje gå litt fortere og kjempe om en pallplass, sa Northug til NRK.

Troppen til verdenscupåpningen tas ut mandag.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy