Meny

– Suu Kyi vil trolig stille til valg

Burmas demokratiikon Aung San Suu Kyi vil trolig stille som kandidat når et delvalg går av stabelen i Burma om få måneder. Foto: AP / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonsleder og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi vil trolig være blant kandidatene i det kommende suppleringsvalget i Burma, opplyser en talsmann for partiet hennes.

Partiet Nasjonal liga for demokrati (NLD) ble strøket av listene over lovlige partier i fjorårets valg, men vurderer nå å registrere seg på nytt og slik bane vei for at Burmas fremste demokratiforkjemper Suu Kyi kan komme tilbake på den politiske arenaen.

– NLD vil etter all sannsynlighet registrere seg, og Suu vil trolig delta i suppleringsvalget, sier talsmann Nyan Win.

Delvalget er planlagt til desember eller tidlig neste år, for å fylle mer enn 40 seter som fortsatt står tomme i nasjonalforsamlingen.

Les også: Burmas junta krever unnskyldning fra Suu Kyi

I oktober kunngjorde det burmesiske regimet at det vurderte å endre valglovene slik at fredsprisvinneren igjen kunne delta i politikken.

NLD og Suu Kyi vant valget i 1990, men fikk aldri overta makten fra militærregimet, som i stedet satte Suu Kyi i husarrest og styrte landet med jernhånd fram til valget i fjor.

Les flere nyheter her

Populært