Meny

Vil lage te av pandabæsj

– Pandaer har et dårlig fordøyelsessystem og klarer bare å ta opp rundt 30 prosent av det de spiser. Det betyr at deres etterlatenskaper er rike på fibrer og næringsstoffer, hevder en kinesisk lærer som nå vil bruke pandabæsjen til te. Foto: Reuters / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kinesisk mann håper å lage verdens mest eksklusive te ... av fem tonn pandabæsj.

An Yanshi har skaffet fem tonn med ekskrementer fra panda i håp om at det kan bli hovedingrediens i verdens mest eksklusive te.

– Pandaer har et dårlig fordøyelsessystem og klarer bare å ta opp rundt 30 prosent av det de spiser. Det betyr at deres etterlatenskaper er rike på fibrer og næringsstoffer, forklarer Yanshi, ifølge det britiske nettstedet Metro.

Den kinesiske læreren mener pandabæsj vil kunne gi en helt spesiell aroma i det han håper skal bli en ny favoritt blant erfarne tedrikkere.

– Den har en moden, nøtteaktig smak og en veldig distinkt aroma, hevder Yanshi.

Ifølge Yanshi kan den spesielle teen selges for opp mot 50.000 pund per kilo, omtrent 450.000 norske kroner. Pandabæsjen har den kinesiske læreren skaffet fra et avlssenter for kjempepandaer i byen Chengdu, sør i Kina.

Til sammenligning koster verdens mest eksklusive kaffe, kopi luwak, rundt 1000 dollar per kilo.

Les også: Luksuskaffe fra kattebæsj

Kaffebønnene man bruker i denne kaffen har nemlig gått gjennom hele fordøyelsessystemet til palmesivetten, et mårlignende kattedyr, før det til slutt kommer ut bakenden på dyret.

Prosessen sies å gi kaffebønnene en unik og fyldig smak som beskrives som jordlig, fruktig, sirupaktig, glatt og rik, med undertoner av jungel og sjokolade.

Les flere saker fra ABC Nyheters Livet-seksjon her

Les flere nyheter her

Populært