Tysk nynazistgruppe mistenkes for ni drap

Tysk politi mistenker nynazister for å stå bak ni drap. Ett av ofrene var en politikvinne, mens de åtte andre var butikk- og gatekjøkkeneiere av utenlandske opprinnelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapene på de utenlandske butikk- og gatekjøkkeneierne, som tyske medier omtaler som kebabdrapene, fant sted over hele Tyskland i årene 2000 til 2006.

Politikvinnen ble drept i et angrep i Heilbronn i 2007. En annen politioffiser overlevde angrepet.

Etterforskningen har lenge stått i stampe, men politiet mener nå å kunne knytte de ni drapene til en og samme nynazistgruppe.

Funnet døde

To av de antatte gjerningsmennene bak drapet på politikvinnen, ble funnet døde i en utbrent campingvogn i den østtyske byen Zwickau nylig.

I restene av campingvogna og et hus i nærheten som også var påtent, fant politiet to skytevåpen. Tekniske undersøkelser viser at de ble benyttet under angrepet i Heilbronn.

Det ble også funnet nynazistiske propagandafilmer og den tyske riksadvokaten ser nå de ni drapene i sammenheng og etterforsker dem som terrorhandlinger.

– Det er tilstrekkelige beviser for å knytte drapene til en høyreekstrem gruppe, heter det i en kunngjøring fra riksadvokaten.

Nasjonalsosialistisk

Blant filmene som ble funnet, var også opptak som tilsynelatende skulle sendes til mediene og muslimske miljøer.

Avsenderen oppgis å være en gruppe som kaller seg Den nasjonalsosialistiske undergrunnen, og av innholdet går det fram at gruppen hadde detaljert kjennskap til drapene på butikk- og gatekjøkkeneierne.

En kvinne som knyttes til de to mennene som ble funnet døde, er pågrepet og sitter nå i varetekt. Tyske medier omtaler henne som Beate Z.

Kvinnen vil bli tiltalt for drap, drapsforsøk og ildspåsettelse, samt for å ha tilhørt en terroristorganisasjon. Politiet utelukker ikke at det vil bli gjort flere pågripelser i det samme miljøet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy