Eksperter om nominasjonskampen i Det republikanske partiet:

– Flertallet har svært få muligheter

ALLE VIL BLI PRESIDENT: Fra venstre øverst: Rick Perry, Michele Bachman, Mitt Romney, Jon Huntsman Jr., Rick Santorum, Ron Paul, Newt Gingrich og Herman Cain. Foto: AP Photo/EPA
ALLE VIL BLI PRESIDENT: Fra venstre øverst: Rick Perry, Michele Bachman, Mitt Romney, Jon Huntsman Jr., Rick Santorum, Ron Paul, Newt Gingrich og Herman Cain. Foto: AP Photo/EPA

Demokratene forbereder seg på at Mitt Romney blir Obamas motkandidat i presidentvalget om ett år. Flertallet av utfordrerne har små muligheter, sier USA-eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om mulige republikanske presidentkandidater i USA

Mitt Romney (64)


* Tidligere guvernør i Massachusetts

* Gis ansvaret for den vellykkede gjennomføringen av OL i Salt Lake City i 2002

* Hans helsereform var forbilde for Obamas føderale helsereform

* Regnes som den republikanske elitens kandidat, men har problemer med å vinne over partiets høyreside

* Mormoner, noe som er upopulært på den kristne høyresiden

Herman Cain (65)

* Konservativ afroamerikansk radioprogramleder. Tidligere sjef for en pizzarestaurantkjede

* Har gått fra outsider til Romneys fremste utfordrer og en Tea Party favoritt

* Har aldri vært valgt til noe embete

* Avviser anklager om seksuell trakassering av to kvinnelige medarbeidere på 1990-tallet, selv om lobbyistorganisasjonen han ledet har utbetalt erstatninger

Rick Perry (61)

* Guvernør i Texas, der han etterfulgte George W. Bush

* Konservativ. Populær i Tea Party-bevegelsen og blant konservative kristne

* En av forhåndsfavorittene, men har gjort det dårlig i debattene så langt

Newt Gingrich (68)

* Leder i Representantenes hus fra 1994 til 1998. Markerte seg som en konservativ motvekt mot president Bill Clinton

* Hans privatliv gjør ham omstridt på den kristne høyresiden

* Sliter med å markere seg i valgkampen

Ron Paul (76)

* Utdannet lege. Representerer Texas i Representantenes hus

* Høyreliberalist. Populær i Tea Party-bevegelsen

* Motstander av krigen i Irak og har tatt til orde for å avvikle den føderale sentralbanken

Michele Bachmann (55)

* Skattejurist. Har representert Minnesota i Representantenes hus siden 2006

* En av lederne i Tea Party-bevegelsen

* Hadde et godt utgangspunktet på meningsmålingene, men har tapt oppslutning til Cain og Perry

Rick Santorum (53)

* Tidligere senator fra Pennsylvania

* Sosialt konservativ kristen. Har markert seg som abortmotstander.

Jon Huntsman Jr. (51)

* Tidligere guvernør i Utah. Ambassadør til Kina under Obama-administrasjonen fram til april i år

* Moderat. I likhet med Romney er han mormoner

Kilder: Reuters, AFP og NTB

Kampen om å vinne den republikanske nominasjonen tar til for fullt med primærvalgene som starter i delstaten Iowa 3. januar neste år. Men kappløpet er godt i gang, og i alt kjemper åtte utfordrere om å bli republikanernes presidentkandidat.

– Gitt at situasjonen forblir omtrent sånn som nå, og ut fra hva kandidatene har vist av talenter og hva de har av penger, så er det rimelig klart at flertallet har svært få muligheter. Mitt Romney er favoritt, sier seniorforsker Svein Melby ved Institutt for forsvarsstudier til ABC Nyheter.

Les også: Måling: Romney og Cain kjemper om republikanernes gunst

Også kommentator og journalist Jan Arild Snoen i det konservative tidsskriftet Minerva er klar på at de fleste kandidatene ikke har sjans til å vinne nominasjonen.

– Jon Huntsman Jr. kan vi avskrive, han er for moderat. Rick Santorum har ikke fått fart på valgkampen sin og Michele Bachman har hatt sin mulighet, men ikke vært «up to it». Ron Paul er for spesiell for det amerikanske velgerkorpset. Mitt Romney er en soleklar favoritt, sier han til ABC Nyheter.

– Blodfattig

I tillegg kommer den tidligere lederen for Representantenes hus, Newt Gingrich (68), tidligere Utah-guvernør og Kina-ambassadør Jon Huntsman Jr. (51) og den politisk uerfarne Tea Party-favoritten Herman Cain (65). Sistnevnte har den siste tiden måttet forsvare seg mot beskyldninger om seksuell trakassering fra flere kvinner. Sex-anklagene har ført til at han taper støtte hos sine egne.

Video: Slår tilbake mot sexanklagene

– Selv om Herman Cain har ledet på meningsmålingene, tror jeg han er en forbigående figur. Newt Gingrich er en erfaren og garvet politiker, men han har en personlig historie full av moralsk forfall, sier Svein Melby.

Mange medier spekulerer nå i om også Texas-guvernør Rick Perry har spolert sine sjanser til å bli republikanernes presidentkandidat. Under en debatt onsdag der Perry skulle snakke om hvilke departementer han vil legge ned om han blir president, fikk han jernteppe. Perry har varslet at han vil fjerne tre departementer, men under den tv-sendte debatten kom han bare på to: Handelsdepartementet og Utdanningsdepartementet. Til slutt hentet Perry seg inn og fikk frem at han også vil legge ned Energidepartementet. Legg ned kampanjen, twitret kommentatoren Tony Fratto etter Perrys debattflause.

– Mangler kunnskap

– Dette forsterker bare et inntrykk mange har hatt på forhånd om at han mangler den kunnskapen og de kvalitetene som trengs for å bli president, sier Svein Melby.

– Kanskje får dette alt til å gå overende for ham, men det er ingenting som tyder på at han formelt kommer til å trekke seg. Han har en del penger, og kommer nok til å kjøre på videre. Vi skal ikke avskrive ham hundre prosent, men sjansene hans er små, sier forsker Svein Melby.

Det forsterker bare et inntrykk mange har hatt på forhånd om at han mangler den kunnskapen og de kvalitetene som trengs for å bli president.

Det kan hende at dette får alt til å gå overende for ham, men ingenting tyder på at han formelt kommer til å trekke seg. Han har en del penger, og kommer

nok til å kjøre på videre. Vi skal ikke avskrive ham

hundre prosent, men sjansene hans er små. Det forsterker bare et inntrykk mange har hatt på forhånd om at han mangler den kunnskapen og de kvalitetene som trengs for å bli president.Det kan hende at dette får alt til å gå overende for ham, men ingenting tyder på at han formelt kommer til å trekke seg. Han har en del penger, og kommernok til å kjøre på videre. Vi skal ikke avskrive ham hundre prosent, men sjansene hans er små. sier forsker Melby.

Selv om Mitt Romney har større oppslutning enn både Herman Cain og Perry, er det skepsis mot den tidligere Massachusetts-guvernøren i konservative deler av partiet, ikke minst fordi han er mormoner.


– Jeg tolker det som stemningsbølger, sier Svein Melby.

Les også: Republikanernes toppstrid tetner til

En meningsmåling fra forrige uke viser at Barack Obama ville blitt slått av Mitt Romney hvis det var valg i dag.

Eks-guvernøren ville fått 44 prosent av stemmene, mens Obama ville fått 43 prosent. Romneys knappe ledelse er imidlertid innenfor målingens feilmargin, noe som betyr at den teknisk sett viser dødt løp mellom de to.

– Folkeavstemning om Obama

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, har understreket gang på gang at partiets fremste mål er å få Barack Obama ut av Det hvite hus. Det har fått Obamas viktige rådgiver David Axelrod til å antyde at republikanerne motarbeider økonomisk framgang i USA for ikke å styrke Obamas sjanser for gjenvalg. Stadig flere demokrater og uavhengige observatører deler nå Axelrods synspunkt.

Les også: Amerikanere flest sier nei til Palin eller Trump

Alle eksperter, observatører og mannen i gata er imidlertid enige om at den økonomiske utviklingen de nærmeste månedene blir utslagsgivende i valget. Så langt har Obama-leiren kjempet i motvind, og en stridig Kongress har ikke gjort situasjonen enklere. I dag er det økonomisk vekst i USA, om enn på beskjedne 2,5 prosent siste år. Problemet er at arbeidsledigheten ser ut til å ha bitt seg fast på ni prosent. Uten en bedring på dette punktet ser det mørkt ut for Obama.

– Valget blir en folkeavstemning om Obama hvor Mitt Romney - hvis han blir kandidaten - kommer til å satse mer på at Obama taper enn at han selv vinner. Jeg er ganske sikker på at Romney kommer til å bli nominert, og jeg holder en knapp på ham foran Obama, sier kommentator Jan Arild Snoen.

– Slaget står om sentrum

– Hvis de økonomiske problemene forblir de samme ut dette året og inn i det neste, tror jeg det er duket for et skifte i Det hvite hus. Samtidig skal det ikke veldig mye fremgang til i den amerikanske økonomien før de blir mer sidestilte kandidater. Vi må ikke undervurdere Obama og hans valgkamppolitikere, mener Svein Melby.

Les også: Huckabee sier nei til presidentkandidatur

Republikanerne tar til orde for skattelette, balanserte budsjetter og en svært redusert offentlig sektor. Det er ikke staten som skaper arbeidsplasser, men det private næringsliv, og derfor må ikke investorer skattes i hjel, hevder de. Republikanerne vil også ha en fullstendig omkalfatring av pensjonsordningene og hele velferdsstaten, som de mener har spilt fullstendig fallitt i sin nåværende form.

– For republikanerne blir det viktig å finne en kandidat som er spisbar for sentrum. Slaget står om sentrum, ettersom det er der de fleste velgerne er, sier Svein Melby til ABC Nyheter.

Alternativ

Noen amerikanere er så lei striden mellom de to store partiene at de går for et tredje alternativ. Ifølge flere meningsmålinger sier 80 prosent av amerikanerne at de er misfornøyde med måten USA styres på. Gruppen Americas Elect har dannet et internettbasert tredje parti. Ifølge gruppen selv har den samlet inn 1,9 millioner underskrifter fra folk i samtlige 50 stater. Den har også fått samlet inn over 22 millioner dollar, tilsvarende 125 millioner kroner, fra velgere som er misfornøyd med dagens politiske situasjon.

Video: Republikanere rettet skytset mot Obama

– Det er mange som ønsker en uavhengig kandidat, sier Douglas Schoen. Han er sjefstrateg for Americas Elect og tidligere rådgiver for flere toppolitikere, blant annet tidligere president Bill Clinton og New Yorks ordfører Michael Bloomberg.

Blant de mange kandidatene som nevnes som mulige uavhengige presidentkandidater, er nettopp Bloomberg, tidligere republikaner, men nå uavhengig, og Howard Schultz, sjefen for kaffekjeden Starbucks.

Kan stjele stemmer

Americas Elect har godt håp om at deres kandidat kan få en god del av stemmene i valget i 2012. Det er dårlig nytt for president Obama. De eneste presidentene som de siste tiårene ikke klarte å bli gjenvalgt, var Jimmy Carter i 1980 og George Bush i 1992.

I begge disse valgene var det en tredje, uavhengig presidentkandidat som fikk en god del stemmer, henholdsvis John B. Anderson og Ross Perot.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:24 Kallmyr arresterte Vedum om politikutt10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Norsk melkeproduksjon må kuttes med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Du trenger ikke å gå til legen om du er frisk08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne22:44 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22 De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21 Ny smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 – En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Byggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener regjeringen går feil vei12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem
Siste nytt
11:24PolitikkKallmyr arresterte Vedum om politikutt10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerNorsk melkeproduksjon må kuttes med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilDu trenger ikke å gå til legen om du er frisk08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26PolitikkNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne22:44SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22NorgeDe sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21SportNy smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29Norge– En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenByggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener regjeringen går feil vei12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem
Populært