Meny

Krystallnatten

Markering av Krystallnatten på Eidsvolls plass utenfor Stortinget onsdag kveld. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pogromet som ikke tar slutt.

Onsdag 9. november 2011 var det 73 år siden 9. november-pogromet som kalles Krystallnatten. I alle årene etter Holocaust har jødene holdt sine minnestunder over de tragedier som skjedde denne kvelden, og håpet at forfølgelsene og pogromene en gang skulle være historie, og at jødene med gjenopprettelsen av staten Israel, skulle få leve i fred og uavhengighet i sitt eget historiske hjemland.

Men det er fremdeles noen som vil det annerledes. I mange år har vi nå opplevd at denne brutale pogromens minnedag også har blitt misbrukt av Israles fiender, til nettopp å fortsette med ondskapsfull propaganda mot jødene. Nå ringer alarmklokkene igjen, og på ny er det noen som ønsker å bruke Hitlers festkveld til å angripe jødene. Det er ikke tid for å sove, men være på vakt mot det som skjer, og snakke om det. Denne minnestunden må renses for disse elementene og sørge for at minnet om Krystallnatten brukes til sitt riktige formål, og ikke til å forfølge jødene enda en gang.

Krystallnatten skal minne oss om hva som kan skje når en aggressor planlegger folkemord og bruker utspekulert propaganda som villeder mange, mens massene enten er likegyldige eller lar seg rive med, aktivt som passivt. Slik begynte tragedien, som vi kunne ha hindret, dersom vi hadde gjort noe, – men som vi likevel ikke gjorde noe med. Krystallnatten handler fremdeles om våre reaksjoner – i dag og i morgen, ikke bare om andres handlinger i går.

Natten mellom 9. og 10. november 1938 markere innledningen til Holocaust, den systematiske utryddelsen av mer enn 6 millioner jøder, herav 1,5 millioner barn. Denne natten ble 1.406 synagoger ødelagt og brent ned, 7000 jødiske forretninger og bolighus ble ødelagt, 400 jøder ble drept og tusenvis av jøder ble skadet, 30.000 jøder ble arrestert og 20.000 av dem ble sendt i konsentrasjonsleir.

Det er imidlertid ingen grunn til å fortsette å markere Krystallnatten eller minnedagen om Holocaust som isolerte hendelser i fortiden. Et nytt Holocaust truer i dag jødene, først i Israel og så i resten av verden. Forberedelser er i gang og de er synlige. Man er kommet langt når det gjelder indoktrinering av mennesker og utforming av fiendebildet gjennom vedvarende propaganda og demonisering av, og psykologisk krigføring, mot jødene og deres hjemland gjennom massemediene. Jeg kan ikke huske en dag da det ikke var en negativ "nyhet" om Israel i norske medier! Legger du merke til hvem som daglig målbærer slike falske anklager!

Oppmerksomhet mot denne faren blir vanligvis ikke inkludert i offisielle Krystallnatt-markeringer. I stedet forsøker man med stadig større freidighet å fortelle at i dag er det Israel som står i veien for verdensfreden. Fiender som for 73 år siden myrdet jøder, prøver i dag å knuse sannheten og jødenes historie under et falsk dekke av menneskerettigheter. De søker aktivt å ulovliggjøre det eneste land i verden hvor jødene kom fra og hvor de rettelig hører hjemme. Onde regimer finansierer undergravende virksomhet, forbereder krig og forsyner terrorister med våpen, og tro ikke at dette bare gjelder Iran, som mediene nå prøver å få oss til å tro. Det er mot disse forholdene søkelyset må rettes når det gjelder Krystallnatten.

I vår tid er nesten 6 millioner jøder i Israel direkte truet av islamsk jihad, med aktiv støtte fra ledere i Vesten og FN, som igjen bruker jødehatet for å lede oppmerksomhet bort fra sin egen udugelighet. Norske myndigheter deltar i ulovliggjøringen av Israel.

Mange islamske land blir nå i økende tempo renset for etniske minoriteter. Det er det mest synlige og langsiktige resultatet av den arabiske våren.  Der hvor det ikke lenger finnes jøder, har forfølgelsen av kristne nådd en intensitet som klart kan sammenlignes med jødeforfølgelsen for 73 år siden. Israel er det eneste sted i Midtøsten der en etnisk minoritet har klart å beholde sin selvstendighet. De frie jødene står for tur i jihadistenes planer.

Vi vet det fordi vi hører og leser hva islamske ledere sier, og ser hvordan de konsekvent utfører etnisk rensing i Sudan, Irak, Iran, Egypt, Kurdistan, Marokko, Algerie, Libya, Syria, Pakistan, Indonesia og mange andre steder. Dette skjer i dag mens våre politikere og medier klager over at Israel og USA forsvarer seg mot islamsk og venstrefascistisk terror.

(Det betyr absolutt ikke at alle muslimer er onde mennesker, la det være klart!)

Her følger et sitat fra en fortrolig samtale mellom presidentene Sarkozy og Obama, som ved en teknisk glipp gikk på lufta 8/11 på TV2:

”Jeg er møkka lei av å måtte forholde meg til Netanyahu, han er en løgner” - Obama svarte på sin side at han hadde det enda verre, siden han måtte forholde seg til Netanyahu hver dag. Begge viste tydelig sine sanne ansikter som taler for seg selv.

Holocaust var mulig på grunn av langvarig propaganda med demonisering av jødene – et fenomen vi i dag finner i større skala og mer intenst enn før Holocaust. I dag opplever vi formidling av et forfalsket og manipulert bilde som bidrar til å demonisere jødene og de som støtter jødene. Etter Holocaust er hatpropagandaen mot jødene erstattet med ”legitim kritikk av staten Israel” – demonisering og ulovliggjøring av verdens største jødiske samfunn, en aktivitet vi registrerer helt til topps i det politiske system, også i Norge.

Mange av de antijødiske argumentene vi hører i dag er de samme som, eller lite endret, fra nazistenes originaler. De er i dag som oftest ikke rettet mot jødene som individer eller folk – men mot ”okkupasjonsmakten Israel” og ”de israelske bosettingene på Vestbredden som er bygget i strid med folkeretten.”  Å forsvare jøder i Israel er i dag ikke politisk korrekt. Dagens primære mål for jødehatet er det største jødiske samfunnet i verden – jødene i Israel.

Minnedagen for Krystallnatten har i mange år blitt misbrukt av folk, som resten av året bidrar til å undergrave jødenes rett til å leve i frihet i sitt historiske hjemland. Vi har opplevd at organisasjoner inspirert av leninisme misbruker Krystallnatten for å tilsløre sine politiske formål. Vi har sett at godtroende mennesker på den måten har latt seg forlede til å støtte slike markeringer i regi av en organisasjon, som nå står under tiltale for bedrageri og underslag av offentlige midler.

Kilde: http://www.antisemittisme.no

Populært