Meny

Berge Furre om Grete Faremo som ny justisminister:

- Jeg er negativ

TOK OVER: Avtroppende justisminister Knut Storberget overleverte i dag nøkkelen til påtroppende justisminister Grete Faremo i Justisdepartementets midlertidige lokaler i Nydalen. Til venstre: Berge Furre. Bildet er fra 1997. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere SV-leder Berge Furre sier han er negativ til at Grete Faremo igjen skal bli justisminister, men at han ikke ønsker å skape «rabalder».

Grete Faremo måtte gå av som olje – og energiminister i 1996 på grunn av avsløringen om ulovlig overvåkning av Berge Furre mens han satt som medlem i Lund-kommisjonen. Faremo var justisminister da overvåkningen av Furre pågikk.

Nå skal hun igjen lede Justisdepartementet etter at Knut Storberget fredag annonserte at han går av.

Jeg er negativ til det, men regner med at statsråden gjør en god jobb, sier en ordknapp Berge Furre til ABC Nyheter.

Den tidligere SV-politikeren ønsker derimot ikke å utdype hvorfor han er negativ til innsettelsen av Faremo som justisminister.

– Det har jeg ikke lyst til å gjøre på noen måte. Det kunne blitt litt av et rabalder. Poenget er hva hun står for, sier Furre.

Les også: Grete Faremo tilbake i Justisdepartementet

Grete Faremo selv følte seg ofret av daværende statsminister Thorbjørn Jagland i forbindelse med Furre-saken, og betegnet hendelsen som et «politisk røvertokt uten sidestykke».

– Den gamle saken er historie. Jeg håper jeg har med meg erfaring. Jeg er godt motivert for jobben, sier Grete Faremo til NTB.

Videre sier Faremo at hun er godt motivert for å ta over jobben som justisminister etter Knut Storberget, og understreker at hun vil få fram fakta rundt det som skjedde 22. juli.

– Jeg vil ta initiativ overfor pårørendegruppa for å høre hvilke utfordringer og ønsker de har, sier hun.

Les også: Barth Eide ny forsvarsminister

Faremo kom tilbake til politikken da hun i 2009 da inntok Forsvarsdepartementet i Stoltenberg 2-regjeringen. Da hadde hun siden den ydmykende avgangen i 1996 holdt seg langt unna politikken, men bygd seg opp en karriere i det private næringslivet.

Les flere nyheter her

Populært