Meny

Arbeidsulykke hos Elkem Thamshavn på Orkanger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person omkom i en arbeidsulykke ved Elkem Thamshavns silisiumfabrikk på Orkanger, opplyser bedriften. Tre andre skal være skadd.

Politiet ble varslet klokka 12.38 fredag, og ifølge Sør-Trøndelag politidistrikt har det vært en høyspenningsulykke hvor arbeidere fikk strøm gjennom kroppen. Politi, ambulanse og brannvesen ble umiddelbart varslet, skriver Elkem Thamshavn i en pressemelding.

– Vi vet at flere, i hvert fall fire personer, var i det samme rommet da ulykka skjedde rundt klokka 12.30, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisa Sør-Trøndelag.

- Én av dem er alvorlig skadd og får behandling på stedet, mens tre er fraktet for behandling, trolig til sykehus, opplyser Kimo. Det er uklart hvor alvorlige skader de tre andre arbeiderne har fått.

Ifølge ansatte i Elkem skal det ha vært en kraftig eksplosjon i forkant av ulykken. Strømmen ved anlegget har ifølge de ansatte gått av og på i løpet av hele dagen, skriver Adressa.no.

I pressemeldingen skriver Elkem Thamshavn at politiet og Arbeidstilsynet skal etterforske ulykken.

– Våre tanker gå nå til de pårørende som er varslet om ulykken. Vi føler alle stor sorg over tapet av en god kollega, sier verksjef Alf Tore Haug.

Fabrikken, som ligger om lag fire mil sørvest for Trondheim, produserer silisiummetall fra to silisiumovner.

Saken oppdateres

Populært