Meny

Opposisjonen har forståelse for at Knut Storberget går av

Venstres leder Trine Skei Grande etter redgjørelsen for 22. juli-angrepet i Stortinget torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er storsinnet av ham å ta ansvar, sier Trine Skei Grande.

Og det er flere av opposisjonspolitikerne på Stortinget som er enige med henne.

- Jeg har forståelse for Storbergets avgjørelse om å gå av som justisminister. Den politiske oppfølgingen i etterkant av 22. juli, vil kunne skje uten spekulasjoner og med mindre politisk spill, uttaler KrFs partileder Knut Arild Hareide i en pressemelding.

- Det står respekt av måten han har taklet situasjonen etter 22. juli. Det blir en for enkel konklusjon å si at Storberget går av på grunn av denne saken, avslutter Hareide.

- Flott gest

Venstre-leder Trine Skei Grande mener at når Knut Storberget nå har gått av, så kan arbeidet med å finne ut hva som skjedde 22. juli fortsette uten at det blir fokus på person.

- Jeg synes at det er en flott gest. Det er storsinnet av ham å ta ansvaret. Selv om han ikke bærer ansvaret alene, så er det flott i tråd med europeisk tradisjon, som er at når sånne ting skjer så må den som sitter med ansvaret ta ansvaret. Jeg syntes det gir kred til ham som politiker, sier Skrei Grande til VG Nett.

- Ikke uventet

- Det er ikke uventet at en justisminister som har sittet i over seks år går av, sier Erna Solberg til NRK.

- Vi har merket at han har mye mindre energi i det siste og han har også måttet håndtere mange vanskelige saker i sin tid, fortsetter hun.

Solberg nevner blant annet overtidsstriden med politiet i tillegg til den siste tids hendelser.

Les også: Knut Storberget går av

Barth Eide blir ny forsvarsminister

Les flere nyheter

Populært