Meny

20-årig afghaner dømt for overfallsvoldtekter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel afghansk mann er i Oslo tingrett dømt til fem års fengsel for to overfallsvoldtekter i Oslo i månedsskiftet mai/juni.

Ved siden av fengselsstraffen er den unge mannen også dømt til å betale oppreisning til de to voldtektsofrene på henholdsvis 150.000 og 100.000 kroner, skriver Nettavisen.

Begge de to overfallsvoldtektene 20-åringen er dømt for, ble ifølge tingretten begått etter at tiltalte hadde fulgt etter kvinnene da de gikk alene fra et utested, og han har dermed handlet med forsett. Retten finner dette klart skjerpende.

Den første voldtekten fant sted på Einar Gerhardsens plass i regjeringskvartalet natt til søndag 29. mai. Tre dager senere, natt til onsdag 1. juni, begikk 20-åringen den andre voldtekten i Uelands gate.

Her skal han ha tatt kontakt med kvinnen på en buss som stoppet ved Alexander Kiellands plass. Mannen overfalt kvinnen og holdt henne fast til voldtekten var fullbyrdet. I begge sakene hadde politiet sikret seg videobevis fra overvåkingskameraer.

Etter at politiet gikk ut og etterlyste tiltalte med navn og bilde, meldte han seg ved Stovner politistasjon fredag 3. juni. Ifølge politiet erkjenner mannen å ha vært på de stedene hvor voldtektene har skjedd, men han nekter for å ha begått overfallsvoldtektene.

Tiltalte er å regne som ulovlig innvandrer. Han har vært i Norge siden 2009, men har fått endelig avslag på asylsøknaden sin.

Til sammen er 51 overfallsvoldtekter blitt anmeldt og etterforsket i Oslo hittil i år.

Les flere nyheter her

Populært