For store byggegjerder rundt regjeringskvartalet

Regjeringskvartalet er omgitt av store gjerder etter bombeangrepet 22. juli. Her dammen med skulpur ved Y-blokken. Foto: Krister Sørbø (Scanpix)
Regjeringskvartalet er omgitt av store gjerder etter bombeangrepet 22. juli. Her dammen med skulpur ved Y-blokken. Foto: Krister Sørbø (Scanpix)

Byggegjerdene som sperrer Akersgata hadde egentlig ikke trengt å være der, innrømmer Statsbygg. Sperringene har blitt stående på grunn av et hittil ukjent sikkerhetsvedtak fra politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerdene er satt mye lenger ut enn det som egentlig kreves for byggearbeidene som gjøres i regi av Statsbygg.

– Arbeidene som pågår i Regjeringskvartalet trenger ikke lenger så stor plass, men det er nok likevel ikke aktuelt å flytte gjerdene akkurat nå, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg til NRK.

Les også: Flertall vil rive høyblokka

Det store gjerdet blokkerer blant annet hele Akersgata, som før 22. juli var en trafikkert vei med blant annet bussholdeplasser. Nå må kollektivtrafikken kjøre store omveier.

Jan Sigurd Østberg i Oslo byes vel liker ikke at gater fortsatt er stengt.

– Dette har gått fort og galt for seg, sier han.

Slik Østberg ser det, går beslutningen ut over byen og de som bor der.

Les også: Regjeringen vurderer å flytte

– Dette er å stenge borgerne ute og bygningene inne. En slik by vil vi ikke ha. Man kommer ikke til og fra jobb. Man kommer ikke med bussen, og byen blir amputert, sier Østberg.

Kilder i Politidirektoratet opplyser til NRK at det ble gjort et midlertidig hastevedtak «for å sikre det sentrale regjeringskvartalet mot trafikk».

Les også:

- Mellom tre og seks milliarder for regjeringskvartalet

Ban Ki-moon besøkte regjeringskvartalet

Sa nei til bombehunder i regjeringskvartalet


Les flere nyheter her

Personvernpolicy