Meny

Mann dømt etter selvmordsforsøk i Agder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er i Aust-Agder tingrett dømt for uaktsom kjøring etter at han forsøkte å ta sitt eget liv ved å kjøre inn i et vogntog i fjor.

Det er første gang at en norsk domstol har dømt noen for en slik handling, melder Agderposten.no.

Mannen dømmes til 60 dagers betinget fengsel og en bot på 15.000 kroner for å ha kjørt i feil kjørefelt og frontkollidert med et vogntog i 2010. Han mister også førerkortet i to år.

I behandlingen av saken kunne ikke tingretten få veiledning i rettspraksis. Retten tok imidlertid hensyn til at den tiltalte mannen erkjente de faktiske forhold, og at han psykisk har hatt det vanskelig både før og etter kollisjonen.

Les også: Flere selvmord i psykiatrien

«Fare- og skadepotensialet ved slik kjøring er markant, og retten mener det er tilfeldig at ingen ble drept eller at flere enn tiltalte selv ble skadet. Det er tale om en hensynsløs kjøreatferd som det av allmennpreventive grunner bør reageres strengt mot», skriver tingrettsdommer André Adolfsen i dommen.

Retten tviler imidlertid ikke på mannens forklaring om at han ikke hadde til hensikt å skade andre, men at han bare ønsket å ta sitt eget liv.

Mannen ble sittende fastklemt i bilen etter kollisjonen, men ble frigjort av brannvesen og helsepersonell og brakt i luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo med skader. Bilen ble totalvrak i kollisjonen. Lastebilen og tilhengeren fikk skader for 250.000 kroner, heter det i dommen.

Les flere nyheter

Populært