Antatt Hells Angels-leder funnet skyldig

KLUBBHUS I OSLO: I Frostating lagmannsrett torsdag la aktor ned påstand om fengsel i fire år og ni måneder for Hells Angels' antatte leder Leif Ivar Kristiansen, som er funnet skyldig i blant annet grove narkotikaforbrytelser. Tidligere denne måneden aksjonerte politiet mot Hells Angels i Oslo. Foto: Scanpix
KLUBBHUS I OSLO: I Frostating lagmannsrett torsdag la aktor ned påstand om fengsel i fire år og ni måneder for Hells Angels' antatte leder Leif Ivar Kristiansen, som er funnet skyldig i blant annet grove narkotikaforbrytelser. Tidligere denne måneden aksjonerte politiet mot Hells Angels i Oslo. Foto: Scanpix

Hells Angels' antatte norske leder Leif Ivar Kristiansen er i Frostating lagmannsrett funnet skyldig i trusler, ran og grove narkotikaforbrytelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mai i år ble Kristiansen i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fire år og ni måneders fengsel for narkotikaforbrytelser, ran, trusler og utpressing.

I lagmannsretten torsdag la aktor ned påstand om en tilsvarende fengselsstraff, melder NRK.

Les også: Pågrep trolig øverste HA-leder

Også fire andre menn ble dømt i forbindelse med beslaget av et parti på 9,9 kilo hasj i mai 2009. Politiet mener Kristiansen var hovedmann, noe også tingretten konkluderte med.

Les også: HA-leder erkjente straffskyld i retten

I oktober ble den antatte Hells Angels-lederen dømt til ett år og tre måneders fengsel for grovt heleri og skattesvik, samt en rekke andre mindre forhold. I tillegg fikk han inndratt 1,2 millioner kroner, en bil, en motorsykkel og flere andre gjenstander. Han ble fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i fem år. Kristiansen valgte i den saken å legge alle kort på bordet for å få en tilståelsesdom.

Les også: Tre HA-medlemmer bortvist fra Norge

Les flere nyheter

Personvernpolicy