Kvinne siktet for drap på sitt eget barn

En 26 år gammel kvinne er siktet for å ha drept sitt eget ett og et halvt år gamle barn i oktober i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnet døde i Oslo 3. oktober 2010. Nå er moren siktet for forsettlig drap, melder Aftenposten.no.

Saken ble først etterforsket som en ulykke, men den 13. oktober i år ble den 26 år gamle moren siktet for uaktsomt drap. Nå er siktelsen utvidet til forsettlig drap, og kvinnen ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud. Hun nekter straffskyld.

Det var kvinnen selv som meldte fra om en ulykke i oktober i fjor. Ambulanse ble tilkalt, og ambulansepersonellet varslet politiet.

– Det var forhold i saken som gjorde at vi satte i gang en etterforskning, sier Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er uklart om barnet døde i leiligheten eller i ambulansen. Det skal ikke ha vært noen andre enn moren på stedet da ambulansen ankom.

– Men vi har stadfestet dødsårsaken og er klare til å gå videre med etterforskningen, sier Rausdal, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Kvinnens forsvarer, Geir Hovland, mener saken aldri burde vært offentliggjort.

– Dette er en forferdelig tragisk sak. Og det at den nå blir offentlig kjent, vil være en belastning for alle involverte. Jeg er bekymret på vegne av min klient. Men også på politiets vegne, fordi alle parter ønsket at denne saken skulle bli etterforsket til bunns, sier advokat Geir Hovland til Aftenposten.no.

Les flere nyheter

Personvernpolicy