Fikk mer penger – økte bemanningen i ukedagene

Natt til lørdag patruljere politiet nedre del av Karl Johans Gate natt til lørdag. Gjennom de  siste årene har imidlertid bemanningen i hovedstaden vært redusert i helgene. Foto: Fredrik Varfjell (VG)
Natt til lørdag patruljere politiet nedre del av Karl Johans Gate natt til lørdag. Gjennom de siste årene har imidlertid bemanningen i hovedstaden vært redusert i helgene. Foto: Fredrik Varfjell (VG)

I 2008 fikk Sentrum politistasjon i Oslo mer ressurser. Året etter gjorde de om på turnuslistene. Resultatet ble færre folk på jobb i helgene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentrum politistasjon i Oslo, som håndterer et av Norges mest krevende områder, fikk tilført 30 prosent ekstra bemanning fra første til andre halvår i 2008. Det resulterte kun i økt bemanning i ukedagene

I helgene, hvor 25 prosent av alle oppdragene i Oslo-politiet finner sted, ble snittøkningen i antall innsatstimer marginal eller fraværende, skriver VG.

Les også: Minst politi på jobb når det skjer mest

Året etter valgte Sentrum politistasjon å legge om tjenestelistene, noe som ifølge en intern analyse førte til en reduksjon i helgebemanningen med 5 prosent, ifølge VGs opplysninger. Måleperioden var fem uker høsten 2009.

VG omtalte onsdag en intern rapport i Oslo-politiet for årene 2008 og 2009 som viser at det er færrest politifolk på jobb når det skjer mest, på nattetid i helgene. Rapporten, som ble ferdigstilt i fjor, viser at ni ganger så mange politifolk vokter Oslos gater på dagtid i ukedagene, som på helgenettene.

Les også: Opprettholder styrket bemanning i Oslo i helgen


Les flere nyheter her

Personvernpolicy