Meny

Berit Reiss-Andersen inn i Nobelkomiteen

Advokatforeningens Berit Reiss-Andersen er på vei inn i Nobelkomiteen. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berit Reiss-Andersen (57) skal erstatte Sissel Rønbeck (61) i Nobelkomiteen. Det er første gang på 30 år at Arbeiderpartiet velger et medlem til komiteen som står utenfor sentrale parti- eller LO-organer.

Berit Reiss-Andersen er leder i Advokatforeningen og tidligere statssekretær i Justisdepartementet. Hun erstatter Sissel Rønbeck, som har sittet i komiteen i 18 år, skriver Dagens Næringsliv.

– Reiss-Andersen er en person med politisk og personlig integritet og som er svært dyktig. Hun har en tydelig forankring i norsk politikk, som er en viktig kvalifikasjon, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen.

Forslaget om Reiss-Andersen kom fra partiledelsen og ble banket gjennom på Aps gruppemøte onsdag.

Frp kunne ha byttet ut sitt medlem i komiteen nå, men de har valgt å gjenoppnevne Inger Marie Ytterhorn (70) for en ny periode.

Helga Pedersen erkjenner at debatten rundt sammensetningen av Nobelkomiteen har påvirket beslutningen om å oppnevne Reiss-Andersen.

– Det er momenter vi har hatt med oss i diskusjonen av de aktuelle kandidatene. Å ha forankring i norsk politikk er en god kvalifikasjon. Erfaringer utover dette er selvsagt også en styrke, sier hun.

Les flere nyheter her

Populært