Meny

Jordskjelvet i Tyrkia:

Minst syv mistet livet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst syv mennesker er funnet omkommet og opptil 100 kan være innesperret under sammenraste bygninger etter at et jordskjelv rammet det østlige Tyrkia onsdag.
Fakta om onsdagens jordskjelv i Tyrkia
* Skjelvet hadde en styrke på 5,7 og hadde sitt senter 16 kilometer utenfor byen Van, nær grensa til Iran.


* 23. oktober ble det samme området rammet av et skjelv med styrke 7,2, som kostet 600 mennesker livet.

* Minst sju mennesker er funnet omkommet, og opptil hundre kan være innesperret etter onsdags skjelv* Ifølge myndigheter kollapset 25 bygninger i skjelvet, men 22 av dem var folketomme etter å ha fått skader i det forrige jordskjelvet.

Kilde: NTB

Skjelvet hadde en styrke på 5,7. Det var 4,8 kilometer dypt og hadde sitt episenter 16 kilometer utenfor byen Van, nær grensa til Iran, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret U.S. Geological Survey.

Den statlige tyrkiske TV-stasjonen TRT viser bilder av flere bygninger som har rast sammen og mennesker som i panikk løper på gata.

Se video her

Ifølge TV-stasjonen har minst 21 bygninger kollapset, blant dem to hoteller. Det ene hotellet var en seks etasjer høy bygning i sentrum av Van, og huset for det meste journalister og hjelpearbeidere fra Røde Halvmåne.

Hjelpearbeiderne var i området for å bistå innbyggerne etter det kraftige jordskjelvet som kostet 600 mennesker livet for tre uker siden.

Alper Kucuk fra Tyrkias Røde Halvmåne opplyser til BBC at elleve personer hittil er berget ut av ruinene på hotellet. Flesteparten av de andre bygningene som raste sammen i onsdagens skjelv, var folketomme etter å ha fått skader i forrige skjelv, opplyser Kucuk.

Les flere nyheter her


Populært