Meny

Butikkene i gang med årets priskrig på ribbe

POPULÆR: Svineribba er førstefavoritt for mange nordmenn på julaften. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rema 1000, Rimi og Kiwi selger nå ribbe for 29,90 kroner per kilo, melder Nationen.

Ifølge informasjonsdirektør i Coop, Bjørn V. Kløvstad, ligger Coops priser på omtrent samme nivå, selv om de har flere ulike varianter. På spørsmål fra Nationen hvorvidt Kløvstad tror prisene vil nærme seg fjorårets bunnivå på 9,90 kroner per kilo, svarer han:

– Ingen av oss håper på meningsløst lave priser på grunn av en dum priskrig. Men alle ønsker å lokke til seg kunder, så det er vanskelig å si. En viss priskrig må vi regne med, og så lenge vi selger med tap er det allerede en priskrig.

Les også: Julepytende varer gir opptil dobbel pris

Innkjøpsdirektør i Rema 1000, Tor Erik Aag, sier at frossen ribbe har blitt solgt for 29,90 per kilo i flere år, med unntak av «ribbekrigen» i fjor, og at det sånn sett er normalnivå for ribbeprisen.

– Ribbeprisen er ekstremt konkurransesensitiv, og vi holder kortene tett til brystet. Men vi skal ha de laveste prisene og fornøyde kunder. Og det er vel fint for bøndene at vi selger mye ribbe, sier Aag til Nationen.

Les også: Billig juleribbe blir hundemat

Statens landbruksforvaltning (SLF) opplyste onsdag at de setter ned tollen på ribbe på grunn av økende etterspørsel. Dette kommer både av priskrigen på ribbe, men også grunnet stor etterspørsel etter bacon.

Det er markedsregulatoren Nortura som har kommet med anmodning overfor SLF om tollkutt. Den nedsatte tollsatsen er på kr 31,00 per kilo. Ifølge SLF vil tollnedsettelsen gjelde fram til jul.

Les også: Ny krisetelefon for julemat

I fjor måtte kjøttbransjen ty til import av svin for å sørge for nok ribbe til julemiddagen.

Les flere nyheter

Populært