Dømt til å betale 1,6 millioner etter husknusing

Slik så eneboligen i Sandnes ut etter at en bil i stor fart kjørte inn i huset natt til andre juledag i fjor. Arkivoto: Politiet / Scanpix
Slik så eneboligen i Sandnes ut etter at en bil i stor fart kjørte inn i huset natt til andre juledag i fjor. Arkivoto: Politiet / Scanpix

30-åringen som natt til 2. juledag i fjor promillekjørte inn i et hus i Strandgata i Sandnes er dømt til 45 dagers fengsel, og til å betale over 1,6 millioner kroner i erstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var tiltalt for kjøring i påvirket tilstand og forårsaket materielle skader da bilen han kjørte skrelte inn i et eldre bolighus natt til 2. juledag i fjor, skriver Aftenbladet.

– Det er det verste jeg har vært med på i hele mitt liv. Jeg er så glad for at alle lever. Jeg var full og gjorde noe veldig dumt. Jeg gjør det aldri igjen. Det kan jeg love dere, sa en angrende 30-åring i Jæren tingrett.

Les også: Bil smadret hus i Sandnes

Ifølge dommen hadde han en alkoholpromille på 1,91 en liten time etter krasjet. Trolig hadde han dermed over to i promille da ulykken skjedde.

Sakkyndige fra Statens vegvesen har anslått at ulykkesbilen holdt en hastighet på minst 70 kilometer i timen i 40-sonen i Strandgata.

I tingretten er mannen nå dømt til 45 dagers fengsel. Forsikringsselskapet fikk medhold for sitt økonomiske krav på 1.650.489 kroner mot promillekjøreren etter kollisjonen og skadene på huset. I tillegg ønsker huseierne erstatning.

Han er også dømt til en bot på 25.000 kroner, og er fradømt førerretten i tre år.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden