Meny

Norge under Drillo «taper aldri»:

Drillo ubeseiret mot briter

Lørdag møter Norge Wales. Drillo har aldri tapt mot et bristisk ølag tidligere. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge møter Wales førstkommende lørdag. Da kan en fin statistikk for Egil Drillo Olsen ryke.
Drillos oppgjør mot briter:

1992:
Skottland 0-0 (h)
England 1-1 (b)

1993:
England 2-0 (h)

1994:
Wales 3-1 (b)
England 0-0 (b)
Irland 0-0 (n)

1995:
England 0-0 (h)

1996:
Nord-Irland 2-0 (b)

1998:
Skottland 1-1 (n)

2009:
Skottland 4-0 (h)

2010:
Irland 2-1 (b).

Totalt, 11 kamper: 5 seirer, 6 uavgjorte. Mål: 15-4.

Norge møter Wales i Cardiff lørdag. Neste landskamp med utenlandsproffer blir mot Nord-Irland i Belfast 29. februar 2012.

(Kilde: NTB)

Han har ledet Norge 11 ganger mot England, Skottland, Wales, Nord-Irland og Irland, og fasit er fem seirer og seks uavgjorte. Total målforskjell er 15-4.

Lørdag møter Norge Wales og Drillo tror ikke på noen gjentakelse av det han opplevde i 1994. Da skulle waliserne spille «spansk» og ble knust av gjennombruddshissige Norge.

– Da lekte vi med dem, men de er atskillig bedre nå, sier Drillo.

Norge har også noe å hevne. Forrige duell med Wales, i 2008, ga katastrofesifrene 0-3 i Wrexham. Det var innledningen av et landslagsår uten seier som førte til Åge Hareides avgang.

– Det var en rar kamp på en gjørmete bane. Det var 5-5 i sjanser, men altså 0-3 i mål, sier Ola By Rise, som var assistent også da .Lørdagens kamp spilles på nye Cardiff City Stadium, et steinkast fra ruinene av Ninian Park der waliserne ble overkjørt i 1994.

Bale «outstanding»

Drillo mener Norge møter meget kvalifisert motstand kommende helg.

– Jeg har sett de tre siste kampene deres, og Wales er gode. De har flere stjernespillere enn oss, og når du ser lagene de spiller på så har de vesentlig høyere indeks enn oss, sier landslagssjefen.

Selv om han er ubeseiret etter 11 landskamper mot lag fra de britiske øyer, er han klar på at den statistikken settes på en prøve i Cardiff.

– Gareth Bale (Tottenham) har vært «outstanding» i alle tre landskamper jeg har sett. Han både scorer og er nest sist på ballen, og han er vanskelig å stoppe. Så har de Steve Morison (Norwich) på topp, Craig Bellamy (Liverpool) til høyre og Aaron Ramsey (Arsenal) bak dem. Jeg skjønner at de har gode resultater, sier han.

Spiller med liten risiko

I august var Wales nummer 117 på FIFA-rankingen og Norge nummer 12. Siden har lagenes kurve pekt i motsatt retning, og om det fortsetter vil de snart krysses. På forrige ranking var Wales nummer 45 og Norge nummer 24.

– De slo Belgia, de slo et veldig imponerende Montenegro-lag, og de slo Sveits. Stilmessig er Wales som de fleste lag et godt stykke mer besittelsesorienterte enn oss, men de spiller med liten risiko og gir ikke bort ballen, sier Drillo.

England mest minneverdig?

Av kampene som for folk flest kanskje er mest minneverdige mot britiske lag, er 1-1-kampen mot England på Wembley i 1992. Mange mener fortsatt at Kjetil Rekdals kanon fra cirka 30 meter fortsatt er det flotteste målet som er scoret på gamle Wembley.

Også hjemmekampen i samme kvalik, til mesterskapet i USA i 1994 året etter, sitter godt i hukommelsen til mange. Målene til Øyvind Leonhardsen og Lars Bohinen fikk daværende engelsk manager Graham Taylor til å utrope Norge som ett av de vanskeligste lagene å møte.

Les flere nyheter her

Populært