Meny

Lippestad klar til å ta videoavhør til Høyesterett

ANKER: Forsvarer Geir Lippestad jobber for at terrorsiktede Anders Behring Breivik skal få møte i retten under neste fengslingsmøte. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Anders Behring Breiviks forsvarer Geir Lippestad er beredt til å gå helt til Høyesterett med sitt krav om å la Breivik få møte i retten under fengslingsmøtene.

Anken til Borgarting lagmannsrett over beslutningen i Oslo tingrett om å la Breivik forklare seg via kameraoverføring fra fengselet når spørsmålet om forlenget fengsling skal behandles, ble levert tirsdag.

Fengslingsmøtet mandag er det tredje i rekken. Politiet begrunner ønsket om fjernforklaring med at det vil spare store ressurser, fordi det ellers krever et massivt sikkerhetsopplegg å fremstille den terrorsiktede i tingretten.

Les også: Breivik deltar på fengslingsmøte via videolink

Advokat Lippestad og hans medforsvarere er beredt til å ta spørsmålet helt til Høyesterett, fordi de mener temaet er prinsipielt viktig.

– Det er flere grunner til at vi anker. Advokatene argumenterer rent rettslig, mens for Breivik er det viktig å få møte pressen, sier Lippestad til NTB.

Les også: Terrorsiktet glad for liten rettssal

Hovedspørsmålet er imidlertid om det er mulig å ivareta den siktedes rettssikkerhet når han ikke fremstilles fysisk i retten, men kun forklarer seg på en skjerm.

På spørsmål om Breivik har noe spesielt budskap i et eventuelt møte med pressen under et rettsmøte, sier Lippestad at det er blant de temaene som skulle tas opp i møtet med klienten på Ila tirsdag. – Men under de tidligere rettsmøtene har han egentlig ikke sagt så mye annet enn å fortelle litt om hvordan han har det, og litt om årsaken til at han gjorde som han gjorde, sier Lippestad.

Les flere nyheter

Populært