Meny

Spiller Diana i ny film

ORIGINALEN OG SKUESPILLEREN: Jessica Chastain (t.h) har fått oppdraget med å fremstille den folkekjære fyrstinnen av Wales på film. Begge fotos: Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjerneskuddet Jessica Chastain (30) skal spille Lady Diana i en film om forholdet mellom prinsessen og kirurgen Hasnat Khan.

Filmen har fått navnet «Called in Flight», og budsjettet er på vel 80 millioner kroner, skriver Telegraph.co.uk.

Avisen får bekreftet at amerikanske Jessica Chastain, som sist var å se i «Tree of Life» med Brad Pitt, skal gestalte den avdøde prinsessen av Wales.

Regissør er tyske Oliver Herschbiegel, som sto bak «Der Untergang», en film om Adolf Hitlers siste dager.

«Mr. Wonderful»

Lady Diana møtte hjertekirurgen Khan (52) i forbindelse med at hun besøkte en venn som hadde blitt hjerteoperert på Royal Brompton-sykehuset i London i 1995. Khan og Diana innledet deretter et to år langt hemmelig forhold som ble avsluttet få måneder før hun døde i en bilulykke i Paris i august 1997.

Venner av den avdøde prinsessen skal ha beskrevet pakistaneren som «den største kjærligheten i Dianas liv». Prinsessen selv kalte ham «Mr. Wonderful», skriver Telegraph.co.uk.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som skal spille Hasnat Khan.

Filmer i minst tre land

Regissør Herschbiegel opplyser i en pressemelding at filmen skal vise Hasnat Khan som en omsorgsfull og vis person.

Forproduksjonen av filmen skal etter planen starte i mars neste år. Det er ikke kjent når innspillingen kommer i gang, men den skal foregå i flere land, blant annet Pakistan, Angola og Frankrike.

Hovedrolleinnehaver Jessica Chastain er på full fart frem vei i Hollywood, og har en rekke planlagte filminnspillinger de neste årene, ifølge Imdb.com.

Dette er ikke første gang historien om Diana og Hasnat Khan filmatiseres. I 1998 kom tv-filmen «Diana: A Tribute to the People's Princess», hvor Diana ble spilt Amy Seccombe og Anthony Zaki portretterte Hasnat Khan.

Les flere saker fra ABC Nyheters Livet-seksjon her

Les flere nyheter

Populært