Meny

Lysbakken vil sjekke strippere

VIL AVDEKKE VOLD: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken skal se nærmere på stripperne i Norge. Foto: Scanpix/Colorbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets strippere skal nå bli sjekket av Audun Lysbakkens barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement. Målet er å avdekke vold, tvang og prostitusjon.

– Mange mener at strippeklubbene fungerer som formidlere av prostitusjon, og det har også kommet påstander om at det foregår vold eller tvang på disse stedene, sier statssekretær Kirsti Bergstø i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet til Klassekampen.

Les også: Rødgrønne kvinner vil ha forbud mot stripping

Forholdene i strippebransjen er del av regjeringens nye handlingsplan for likestilling. Bergstø opplyser at arbeidsmiljøet ved strippeklubbene bør sjekkes for å avdekke eventuelle tilfeller av seksuell trakassering, om kvinnene er der frivillig og hva slags kontrakter de har.

Les også: SV vil forby strippeklubber

Klassekampen skriver at dette kan være et første skritt på veien mot å forby strippeklubber. Kvinnegruppa Ottar har lenge ivret for å forby klubber hvor kvinner danser mot betaling.

Les flere nyheter

Populært