Meny

Opposisjonen krever å få se terrorrapport

BER OM INNSYN: Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl (t. v) og justiskomiteens leder Per Sandberg (Frp)ber om at terrorrapporten fra 2004 blir gjort tilgjengelig for opposisjonen på Stortinget. Begge fotos: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De opposisjonelle på Stortinget krever å få se regjeringens hemmeligstemplede terrorrapport fra 2004. Rapporten inneholder 197 anbefalte antiterrortiltak.

I 2004 laget Politidirektoratet (POD) en risikoanalyse og en rapport med 197 anbefalte antiterrortiltak. Rapporten er sikkerhetsgradert. Opposisjonen på Stortinget krever svar på hvilke forslag til tiltak som ikke er gjennomført.

– Vi er ikke kjent med hvilke av tiltakene som er iverksatt eller hvilke som ikke er det. Nå må all informasjon på bordet, sier justiskomiteens leder Per Sandberg (Frp) til Dagsavisen.

Les også: Flertall vil rive høyblokka

Fornyings- og administrasjonsdepartementet opplyste mandag at så å si alle tiltakene i rapporten var gjennomført før 22. juli. Det eneste viktige tiltaket som fortsatt gjensto, var stengningen av Grubbegata i regjeringskvartalet, ifølge departementet.

Sandberg understreker at det trolig er informasjon i rapporten som ikke bør komme ut til alle, heller ikke til samtlige politikere på Stortinget.

– Selvsagt kan ikke alle tiltak mot terror offentliggjøres. Men Stortingets utvidede utenrikskomité bør i hvert fall bli orientert, sier Sandberg.

Les også: Politi-svikt forsinket Breivik-etterlysning

Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl mener også at i hvert fall deler av rapporten bør gjøres tilgjengelig for Stortinget på en egnet måte.

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud opplyser at hun vil orientere om rapporten og oppfølgingen av rapporten overfor Stortingets utvidede utenriks- og forsvarskomité.

– Hvordan dette rent praktisk skal gjennomføres kan vi i så fall avklare nærmere med komiteen, sier Aasrud.

Les flere nyheter

Populært