Meny

Jacksons lege kan raskt være på frifot

KAN BLI RASKT FRI: Conrad Murray kan raskt være på frifot, selv om han idømmes maksimumsstraffen på fire år for uaktsomt drap på popstjernen Michael Jackson. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Jacksons lege Conrad Murray slipper kanskje med noen måneder bak fengselsmurene, selv om han mandag ble funnet skyldig i uaktsomt drap på popstjernen.

Straffeutmålingen finner sted 29. november og Murray risikerer opptil fire års fengsel. Jusseksperter mener imidlertid at han vil nyte godt av en ny lov i California, som sliter med kronisk overfylte fengsler.

Dommer Michael Pastor kan enten velge å gi Murray en betinget dom, husarrest eller opptil fire år bak murene i et delstatsfengsel.

Sone lokalt

I oktober vedtok California en ny lov som åpner for at straffedømte som ikke anses for å være farlige, kan få sone i et lokalt fengsel.

Les også: Jackson-lege funnet skyldig i uaktsomt drap på poplegenden

De lokale fengslene i California har heller ikke plass til alle i soningskø, og flesteparten av fangene slippes derfor fri før de har sonet hele dommen.

Dommer Pastor slo i mandagens kjennelse fast at Conrad Murray skal sitte i varetekt fram til straffeutmålingen finner sted om tre uker.

Overraskelse

De siste to årene har Murray vært på frifot mot en kausjon på drøyt 420.000 kroner. Én jussekspert tror varetektsfengslingen er et varsel om at Jacksons tidligere livlege kan vente seg en tøff dom.

– At Murray varetektsfengsles er den største overraskelsen i hele saken, og vi snakker trolig om en straff på tre eller fire års fengsel, sier professor Stan Goldman fra Loyola Law School.

– Men jeg blir overrasket dersom Conrad Murray fortsatt er bak lås og slå om ett år, sier han.

Tre-fire måneder

Forsvarsadvokat Mark McBride fra Beverly Hills mener Murray som følge av de overfylte fengslene vil slippe med tre-fire måneder bak murene, selv om han idømmes maksimumsstraffen.

Les også: - Usannsynlig at Michael Jackson ga seg selv dødelig dose

Senest søndag slapp den skandalerammede skuespilleren Lindsay Lohan med fem timers fengsel i California, selv om hun var idømt 30 dagers fengsel. Plassmangel var den offisielle forklaringen på at hun ble sendt hjem. (©NTB)

Populært