Meny

Rørt Solbakken årets trener i Danmark

Ståle Solbakken ble mandag kåret til årets trener i dansk fotball. (Foto: Martin Sylvest Andersen / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken var tydelig rørt da han, som tidligere FC København-sjef, mandag ble kåret til årets trener i dansk fotball.

Prisen ble overrakt av sportsdirektøren i Bundesliga-klubben Hamburg, Frank Arnesen, og det skjedde på Dansk Fotbold Award.

– Jeg vil gjerne takke for fem fantastiske år i København, og jeg vil særlig takke laget fra den siste sesongen min. Vi spilte jevnt med Barcelona i tre av fire omganger. Det er bare fantastisk, sa Ståle Solbakken til dansk TV 2 i forbindelse med utdelingen.

Den norske treneren, som nå er i tyske Köln, takket en rekke av sine tidligere kolleger. Blant dem som ble nevnt spesielt av den norske treneren var tidligere styreleder i FCK, Flemming Østergaard, den nåværende sportsdirektøren Carsten V. Jensen, samt FCK-koryfeen Niels Christian Holmstrøm.

Ståle Solbakken forlot FC København etter fem mesterskap siden 2006 og en helt suveren sesong i 2010/11. Da vant FCK serien med 26 poeng til gode til OB på annenplass. Solbakken ble også den første treneren noensinne som klarte å føre et dansk lag videre fra gruppespillet i mesterligaen, og laget var med helt til åttendedelsfinalen. Der ble engelske Chelsea for sterk.

Populært