Meny

Håvard Nyfløt anker Faiza-dommen

Aktor statsadvokat Carl Fredrik Fari, bistandsadvokat Harald Stabell og politiadvokat Kristin Røhne etter domsavsigelsen I Faizasaken hvor Shamrea Khan og Håvard Nyfløt er tiltalt for drapet på Faiza Ashraf. Nyfløt ble dømt til 17 års fengsel og Khan til 18 års fengsel. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håvard Nyfløt ble i lagmannsretten dømt til 18 års fengsel for å ha drept Faiza Ashraf, men anket mandag straffen til Høyesterett.

Nyfløt (27) og medtiltalte Shamrez Khan (29) ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap av juryen i Borgarting lagmannsrett i oktober. De ble dømt til fengselsstraffer på henholdsvis 18 og 19 år. Mens Khan anket dommen på stedet da resultatet ble lest opp i retten, valgte Nyfløt å ta betenkningstid. Mandag ettermiddag gikk ankefristen ut.

– Nyfløt har i dag anket over straffeutmålingen og over saksbehandlingen. En fullstendig begrunnelse vil bli utarbeidet i løpet av de neste 14 dagene, sier hans forsvarer, advokat Stine Laier Nybø, til NTB.

Faiza Ashraf ble bortført og drept 3. februar i fjor. Først etter tre uker ble hun funnet gravd ned i et turområde i Asker. I retten innrømmet Khan at han hyret Nyfløt til å kidnappe Faiza, men hevdet at det aldri var meningen at noe skulle skje med henne. Nyfløt forklarte at hun døde ved et uhell under kidnappingen. Asker og Bærum tingrett dømte Khan og Nyfløt til åtte og 17 års fengsel. Retten fant da at det ikke kunne bevises at drapet var planlagt.

Juryen i Borgarting lagmannsrett konkluderte derimot med at begge to er skyldige i overlagt drap.

Les flere nyheter her

Populært