Meny

Halloween-drapet:

- Veldig fortvilet over dødsbudskap

PÅ SYKEHUS: 21-åringen som er siktet for Bislett-drapet, ble i dag avhørt for første gang. Han ligger fortsatt hardt skadd på sykehus. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen som er siktet for Bislett-drapet, fikk i formiddag vite at kameraten hans er død.

Mandag var han i stand til å avgi sin første forklaring til politiet og snakke med sin forsvarer etter drapet som fant sted natt til søndag 30. november.

– Han ble veldig fortvilet og lei seg da han fikk høre at en er død og en er alvorlig skadd. Jeg fortalte ham om siktelsen, fengselsbegjæringen og fengslingsmøtet. Vi snakket om hendelsesforløpet slik han husker det, sier advokat Harald Stabell til NTB.

Les også: Bislett-drapet: Varetektsfengsles i to uker

21-åringen, som kommer fra Geilo, er siktet for å ha drept en 22 år gammel kamerat fra Hemsedal. Det er nå klart at 21-åringen anker varetektsfengslingen til lagmannsretten.

Ikke i stand til å forklare seg

En tredje venn av de to, en 22-åring fra Hemsedal, ligger livstruende skadd på Oslo universitetssykehus Ullevål. Han har ennå ikke vært i stand til å forklare om hva som skjedde i leiligheten i Pilestredet i Oslo der drapet fant sted.

Den 22 år gamle mannen som ligger livstruende skadd på Oslo universitetssykehus Ullevål, har ennå ikke vært i stand til å komme med sin forklaring om hva som skjedde i leiligheten i Pilestredet i Oslo natt til søndag 30. november.

Se video: - Fant en person død

Se video: Skrev «Gud» med blod

Det er hovedgrunnen til at verken påtalemyndighet eller forsvarer vil uttale seg om hva 21-åringen, som er siktet for forsettlig drap, har forklart.

Onsdag i forrige uke ble han varetektsfengslet for to uker, slik at neste fengslingsmøte er onsdag 16. november dersom ikke Borgarting lagmannsrett tar anken til følge.

– Siktede var ikke i stand til å møte på det første fengslingsmøtet. Det er fortsatt usikkert om han er i stand til å bli kjørt ned til Oslo tingrett i en politibil, sier Hafsmoe.

Kan bli løslatt

Da Stabell møtte sin klient mandag, hadde han med en ankeerklæring som den siktede underskrev.

– Han anker fordi han ikke har fått anledning til å imøtegå siktelsen eller være til stede på rettsmøtet. Om lagmannsretten opphever kjennelsen, er han løslatt igjen. Vi sender inn anken til lagmannsretten mandag eller tirsdag, sier advokaten.Harald Stabell sier han vil holde kontakt med den siktede, som nå er ute av pustemaskinen, i den grad 21-åringen orker og i den grad det er nødvendig.

Les flere nyheter

Populært