Meny

Handlingsplan for å trygge Oslo klar til jul

Fredag kveld møtte mange nye natteravner opp ved Natteravnenes kontorer i Oslo sentrum. Her med Oslo kommunes ferske varaordfører, Libe Rieber-Mohn (Ap). Nå tar også politiet i hovedstaden grep for å trygge Oslo enda bedre fremover. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politidistrikt skal sammen med Oslo kommune til jul ha klar en handlingsplan for å gjøre byen tryggere.

På kort sikt satser politiet på ekstra bemanning, og slik vil bildet være frem mot jul.

– På lang sikt er det holdningsendringer som må til. Men noe kan bedres raskt. Vennegjengene må ta vare på hverandre. Vårt inntrykk er at unge mennesker er mindre flinke til det enn tidligere. Svært berusede jenter etterlates eksempelvis på nachspiel når vennene går videre. Da er de risikoutsatt både der de etterlates, og når de går hjem alene, sier visepolitimester Sveinung Sponheim til Aftenposten.

Politiadvokat Morten Reppen i Oslo politidistrikt sier at han og resten av staben som var på jobb i helgen hadde nok å gjøre. Men det handlet ikke om alvorlige saker. Det var registrert ett gateran, noen mindre voldssaker og flere utlendinger som ble satt i arrest for vinningsforbrytelser og narkotikasalg.

Les også:

Natteravn for første gang

Politiet sjekker video etter voldtekter

- Overfallsvoldtekt i Oslo

Les flere nyheter her

Populært