Meny

Brutal nedtur for Skarsfjord

Brann-trener Rune Skarsfjord var skuffet etter nedturen i cupfinalen. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune Skarsfjord gjemte ansiktet i hendene etter sluttsignalet på Ullevaal søndag. Cupfinalen ble slett ikke som Brann-treneren hadde forestilt seg.

– Det er en skuffet gjeng som sitter inne i garderoben. Mest skuffet er vi over det vi selv leverte. Første omgang var veldig langt unna det vi hadde planlagt og håpet, og vi fikk ikke vist oss fram i nærheten av vårt beste, sa han da han møtte pressen en halvtime etter at Aalesund hadde vunnet finalen.

– Spillerne var preget av stundens alvor. Da de kom utpå og publikum lagde lyd så var det tydelig at dette var noe de ikke har opplevd før. Veldig lite av det vi hadde planlagt ble gjort.

Les også: Barrantes ordnet Aalesund seier

Skarsfjord sa at han hadde snakket veldig mye om Michael Barrantes før kampen, men Brann greide ikke å stoppe costaricaneren.

– All honnør til Barrantes som nok en gang avgjorde en fotballkamp. Han er fra en litt annen planet når det gjelder kreativitet. Vi hadde snakket veldig mye om ham, men det glapp på en del ting som vi ikke burde glippe på, sa han.

Frimerke

I annen omgang fikk Rodolph Austin beskjed om å stoppe Aalesunds matchvinner.

– Det var tilnærmet frimerke, og det var vi nødt til. Ellers kunne det blitt 10-1. Selv da hadde han omgangens største sjanse, sa Skarsfjord.

Han ville ikke ta selvkritikk på taktikken med å legge seg lavt og satse på kontringer.

– De samme som kritiserer oss for det skrøt av oss da vi gjorde det samme med hell mot Vålerenga og Rosenborg. Vi har vist at vi er best i en kontringsfase, men for å lykkes må vi gjøre tingene slik vi har planlagt dem, og det gjorde vi ikke, sa han.

– Det er umulig å si om vi valgte rett eller feil, men utførelsen var iallfall ikke god nok, og det er mitt ansvar.

Ga ikke opp

Skarsfjord ga aldri opp håpet om at laget skulle vende kampen.

– Det var litt som å løpe i oppoverbakke da vi lå under 2-1, men vi hadde noen farlige skudd mot slutten av kampen. Jeg er overbevist om at hvis vi hadde fått 2-2 på ett av dem så ville vi vunnet. Da ville det vært som om vi hadde 12 eller 13 mann. Så kan man spørre om det hadde vært fortjent, og det er ikke sikkert.

Skarsfjord flyttet opp mange spillere mot slutten, i jakt på scoring, men mange sjanser ble det ikke av det.

– Vi leverte en kamp under pari, og derfor tapte vi. Jeg tror dette er to jevne lag i utgangspunktet, men i dag var Aalesund best og vant fortjent.

Les flere nyheter

Populært