Meny

Flyradar fortsatt nede – forsinkelser på Gardermoen

Det er ventet forsinkelser ved Oslo Lufthavn Gardermoen søndag. Arkivfoto fra 2010: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyrestriksjonene er opphevet, men radarproblemene på Haukåsen i Oslo er fortsatt ikke løst. Søndag kveld var det noen følgeforsinkelser på Oslo Lufthavn Gardermoen.
Litt over klokken 11.00 lørdag formiddag opplevde radaren på Haukåsen ved Haugerud i Oslo forstyrrelser. Dette påvirket radarbildet på Gardermoen, der den andre radaren som dekker østlandsområdet er plassert, og Haukåsen-radaren ble tatt ut av drift.

Oslo Lufthavn Gardermoen orienterer løpende om situasjonen på sine Facebook-sider


Søndag var problemene fortsatt ikke løst, men på grunn av den lave helgetrafikken er trafikkrestriksjonene opphevet.

– Vi har nå hevet alle begrensningene, men reparasjonene pågår fortsatt. Det er uvisst når radaren blir klar til bruk igjen. Mandag er en stor dag trafikkmessig, og vi håper at vi får reparert radaren i løpet av natten. Det må nok påregnes forsinkelser i flytrafikken mandag dersom det ikke skjer, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

Les også: Lammet all flytrafikk på Østlandet

Søndag var det en stund restriksjoner på antall ankomster til Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL). Dette gjorde at det søndag kveld fortsatt var noe følgeforsinkelser.

– Vi har forsinkelser på opptil 45 minutter på enkelte avganger, men det ser bra ut foreløpig, sa informasjonssjef Jo Kobro ved OSL rett etter klokken 18.

Moss Lufthavn Rygge så søndag kveld ikke ut til å få problemer med søndagstrafikken. Det gjorde heller ikke Sandefjord Lufthavn Torp.– Ting går som planlagt her, og vi er heldigvis ikke påvirket av køen inn til Gardermoen, opplyste vaktsjefen på Torp, Roar Kringlebotn, i 16-tiden.

Les flere nyheter

Populært