Meny

Dansk partileder betalte narkotikagjeld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Samuelsen, leder i det danske partiet Liberal Alliance, sier han har betalt en narkotikagjeld på mellom 10.000 og 12.000 danske kroner for en person som står ham nær.

Personen det gjelder, skal ha opparbeidet gjelden på grunn av sitt kokainforbruk, og pengene skal ha gått til en langer som arbeider for et medlem av Hells Angels, skriver avisa Berlingske søndag.

Anders Samuelsen sier selv at han orienterte både justisdepartementet og politiet om saken i forkant.

«Jeg ringte personlig til daværende justisminister Lars Barfoed og orienterte ham om saken før jeg medvirket til å få gjelden ut av verden. Jeg ba dessuten Barfoed om å orientere PET», skriver Samuelsen i en e-post til Berlingske.

PET er det danske politiets sikkerhetstjeneste.

Les også: Knallharde samtaler i vente for Danmarks nye leder

Lars Barfoed bekreftet søndag at han var blitt kontaktet av Samuelsen om saken.

– Via justisdepartementets ble det formidlet kontakt mellom Anders Samuelsen og ledelsen i Sydøstjyllands politi, sier Barfoed i en pressemelding.

Selv hevder Samuelsen at han bare gjorde det «alle andre ville gjort» i samme situasjon. «Jeg hjalp et medmenneske som hadde bruk for min hjelp», skriver han.

Vedkommende er nå kommet inn på et bedre spor, fastslår partilederen. Ifølge eksperter har Samuelsen trolig ikke gjort noe ulovlig.

Les flere nyheter

Populært