Meny

Sjakalen i retten igjen

Ilich Ramírez Sánchez i retten i Frankrike. Bildet er tatt den 28. november 2000. Mandag starter en ny rettssak mot den terrordømte venezuelaneren, som gikk under navnet Carlos sjakalen. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrordømte Ilich Ramírez Sánchez, bedre kjent som Carlos sjakalen, møter i retten igjen i Paris mandag. Han er nå tiltalt for fire bombeangrep som ble gjennomført på 1980-tallet.

Den 62 år gamle venezuelanske marxist-leninisten soner allerede en livstidsdom i Frankrike for drapet på to franske politibetjenter og en informant i 1975.

Han er nå tiltalt for fire bombeangrep som tok livet av i alt elleve mennesker i 1982 og 1983. Tre av bombeangrepene ble gjennomført på togstasjoner eller om bord i tog i Frankrike. Det fjerde var rettet mot en avisredaksjon i Paris.

Les også: Hyller «Sjakalen» og Idi Amin

Etter angrepene i Frankrike flyttet Carlos til Syria. Der ble han boende til Golfkrigens utbrudd i 1991. Siden flyttet han til Sudan.

Carlos ble pågrepet i Sudan i 1994 og deretter brakt til Frankrike.

Blant bevisene i saken er etterretningsdokumenter fra tidligere østblokkland. Carlos' forsvarere hevder disse dokumentene ikke er pålitelige.

Les flere nyheter

Populært