Meny

Barrantes ordnet Aalesund seier

Aalesunds Michael Barrantes (t.h.) feirer 1-2 med Demar Phillips og Magnus Sylling Olsen (t.v.)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstrebeinet til Michael Barrantes og et overraskende tafatt Brann-lag ga Kjetil Rekdal en hyggelig 43-årsdag søndag. Aalesund ble cupmester med 2-1-seier i finalen.
Brann – Aalesund 1-2 (1-2)
Ullevaal stadion

25.032 tilskuere

Mål: 0-1 Lars Grorud (selvmål 19), 1-1 Zsolt Korcsmár (21), 1-2 Michael Barrantes (38).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Bjørnar Holmvik (40), Maxi Bajter (45), Birkir Sævarsson (61), Fredrik Haugen (73), Brann, Jason Morrison (45), Aalesund.

Lagene:

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Lars Grorud, Hassan El Fakiri – Maxi Bajter (Tadas Labukas fra 86.), Rodolph Austin – Diego Guastavino, Erik Mjelde, Bjørnar Holmvik (Fredrik Haugen fra 71.) – Kim Ojo.

Ubenyttede reserver: Håkon Opdal – Chukwuma «Bentley» Akabueze, Bjarte Haugsdal, Yaw Amankwah, Kristoffer Larsen.

Aalesund (4-2-3-1): Sten Grytebust – Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Fredrik Ulvestad, Jason Morrison – Magnus Sylling Olsen (Sander Post fra 90.), Michael Barrantes (Ville Jalasto fra 87.), Demar Phillips – Edvard Skagestad (Peter Orry Larsen fra 74.).

Ubenyttede reserver: Jonas Sandqvist – Christian Myklebust, Kjell Rune Sellin, Lars Fuhre.

Dermed har Rekdal fortsatt perfekt finalestatistikk. Han har vunnet som spiller med Molde, som trener med Vålerenga og nå for annen gang med Aalesund.

I en sjansefattig kamp var Aalesund det toneangivende laget og vant fullt fortjent. Brann skapte nesten ikke sjanser og skuffet sine tilhengere kapitalt. Heller ikke Rekdals lag vasset i sjanser, men to skudd fra Barrantes ga sunnmørsjubel.

For første gang i NM-historien var over halvparten av spillerne som startet utlendinger, og det var bare rimelig at en av dem skulle bli den store helten. Costaricaneren herjet med Brann-forsvaret og gjorde seg fortjent til bestemannsprisen.

Hans avslutning i det 19. minutt ble sleivet i eget mål av Lars Grorud, men vinnermålet i slutten av første omgang var så godt som helt hans eget. Barrantes både startet og avsluttet angrepet som endte med 2-1-målet.

Brann fikk sin scoring på dødball ved midtstopper Zsolt Korcsmár, og samme mann hadde den beste sjansen til utligning da Sten Grytebust ni minutter før slutt måtte ut i full strekk for å slå skuddet over mål.

Svake Brann

Brann la seg uforståelig dypt og overlot initiativet til Aalesund helt fra start. Det gikk en stund før sunnmørslaget greide å skape sjanser, men i det 19. minutt ble Brann straffet for manglende aggressivitet i presset.

Etter et innkast ble ballen spilt inn på banen til livsfarlige Barrantes, som skjøt fra 25 meter. Inne i feltet sto midtstopper Lars Grorud, som i forsøket på å sparke ballen unna sleivet den forbi en utspilt keeper Piotr Leciejewski.

Brann slo tilbake nesten umiddelbart, på et tvilsomt idømt hjørnespark. Aalesund hang ikke med på de innøvde bevegelsene foran mål, og Zsolt Korcsmár hadde bare lagkamerat Maxi Bajter som selskap da han gikk opp ved 5-meterstreken og stanget ballen i mål.

Scoringen fikk det ikke på noen måte til å løsne for Brann, som fortsatt rygget langt tilbake og lot Aalesund stå for spillet. Rødtrøyene hadde for langt fram når ballen ble vunnet og sendte heller ikke mange spillere fram på sine få gode overgangssjanser.

Vakkert vinnermål

Bedre stelt var det med Aalesund, men laget vasset ikke akkurat i sjanser der Brann gikk i skyttergravene rett utenfor egen 16-meter. Det var kampens tredje ordentlige sjanse som ga Aalesund 2-1-ledelse i det 38. minutt.

Barrantes spilte Demar Phillips fram på venstresiden, fikk ballen tilbake og skjøt direkte med venstrebeinet så ballen suste inn i lengste hjørne.

Brann mannet seg opp til et par små muligheter i slutten av omgangen, først da to spillere stresset Sten Grytebust på et tilbakespill og Kim Ojo taklet ham. Verken Ojo eller Guastavino greide å avslutte, men det resulterte i et frispark der Guastavino tvang Grytebust til en god redning.

Brann kom mer med i spillet etter pause, men uten å skape sjanser. Aalesund kunne punktert kampen, men Leciejewski reddet godt på farlige skudd fra Barrantes og Edvard Skagestad.Nærmere enn Korcsmár-skuddet i det 82. minutt kom aldri Brann. En uke etter at Brann storspilte og gjorde Molde til mester, bidro laget med en slett kamp til at Aalesund ble det.

Les også: Slagsmål mellom fotballsupportere i Oslo

Les flere nyheter

Populært