Meny

Peres: – Mer sannsynlig med angrep på Iran

Den israelske presidenten Shimon Peres mener det blir stadig mer sannsynlig at Israel og andre land vil angripe Iran. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske presidenten Shimon Peres mener det blir stadig mer sannsynlig at Israel og andre land vil angripe Iran.
– Iran utgjør den største trusselen som Israel står overfor, sier den israelske presidenten Shimon Peres. Statsministeren er imidlertid tyst om saken.

– Iran er den største faren, både for Israel og for resten av verden, sa han søndag til ledere for det drusiske folket på et besøk i nordisraelske landsbyer.

I Israel debatteres det om dagen høylytt om det burde gjennomføres luftangrep mot Teherans kjernefysiske anlegg.

Les også: - Israel vurderer angrep på Iran

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu kommenterte ikke saken da han åpnet sitt ukentlige regjeringsmøte søndag.

Mer sannsynlig

Flere ministre har kritisert embetsmenn for å ta stilling til saken offentlig. Peres sier imidlertid at han mener det blir stadig mer sannsynlig at Israel og andre land vil angripe Iran.

– Etterretningstjenestene i landene som holder Iran under oppsikt, er bekymret. De legger press på lederne sine og advarer mot at Iran er rede til å skaffe seg atomvåpen, sa Peres til israelsk TV lørdag kveld.

Les også: - Nord-Korea og Iran utveksler raketteknologi

Peres la til at Israel må forsikre seg om at de aktuelle landene «overholder sine forpliktelser».

Ny rapport

Den israelske avisa Haaretz skrev nylig at Netanyahu forsøker å overtale resten av regjeringen til å støtte et mulig angrep på Iran. Ingen beslutning skal være tatt så langt, og mye avhenger av en ny rapport som Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) snart skal legge fram. Kilder med kjennskap til rapporten hevder at den inneholder bevis for at Iran har tatt flere nye skritt i retning av å skaffe seg kjernefysiske våpen.

Les flere nyheter

Populært