Meny

Ho skal leia Senterungdommen

Sandra Nygård Borch er ny leiar i Senterungdommen i eit jamnt val. FOTO: Senterungdommen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandra Nygård Borch set klare krav til moderpartiet.

Jusstudenten Sandra Borch (23) frå Lavangen i Troms er valt til ny leiar i Senterungdommen.

Etter ein intens valkamp og eit jamt løp, vart Sandra Nygård Borch valt som ny ledar i Senterungdommen. Av 166 avlagde stemmar fekk Sandra Nygård Borch 85 stemmer og fekk med det fem stemmar meir enn motkandidaten Lars Vangen.

– Eg er veldig audmjuk med tanke på den tilliten eg har fått og det viser at eg er han verdig. Det viktigaste for meg framover vil vera å byggja ein tydeleg og profilert ungdomsorganisasjon, seier nyvalt leiar Sandra Nygård Borch i ei pressemelding.

Landsmøtet i Senterungdommen vedtok i dag ein resolusjon som viser ungdomspartiet er utålmodige når det kjem til å vera eit meir markant og tydeleg politisk alternativ.

– Senterungdommen meiner at vegen til vidare vekst ligg i ei tydelegare stemme for dei sentrumsverdiane som skil oss frå samarbeidspartnarane våre, står det i resolusjonen.

– Senterpartiet er eit sentrumsparti som kan samarbeida til både høgre og venstre. For at denne posisjonen skal vera relevant må me veksa utover det veljargrunnlaget me har i dag, heiter det vidare.

LES OGSÅ: Opne for å bli med i Høgre-regjering

Landsmøtet til Senterungdommen går denne helga føre seg i Hell i Trøndelag. Ungdomspartiet har i løpet av året hatt ein stor medlemsvekst, og tel no over 1500 medlemmar.

Relaterte artiklar

Kva meiner du blir den beste regjeringa etter 2013-valet?
Populært