Meny

60 Minutes-Rooney er død

Andy Rooney døde 92 år gammel. Han jobbet for «60 Minutes» helt til slutten. Foto: Ap/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-legenden Andy Rooney ble 92 år gammel.

Andy Rooney er kjent for sine kommentarer på aktualitetsserien «60 Minutes» på CBS.

Ifølge TV-kanalenskal Rooney nylig ha blitt operert, men ble innlagt på sykehus tirsdag med komplikasjoner. Sent fredag døde Rooney på et sykehus i New York. Han ble 92 år gammel.

Ville ikke pensjonere seg

I over 30 år har Rooney levert skråblikk-kommentarar i «60 Minutes», programmet som regnes som forbilde for gravende journalistikk på TV. Rooney hadde sin egen spalte i programmet som ble sendt på amerikansk TV hver søndag. Her snakket han om små og store sider ved livet, alt fra storpolitikk som peanøtter og flyreiser.

For en måned siden leverte han sin siste kommentar til CBS, nummer 1097 i rekken.

- Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre dette for alltid. Men det kan jeg ikke. Men jeg kan ikke pensjonere meg. Skribenter slutter aldri og jeg vil alltid være en skribent, sa han, ifølge AFP.

Tre barn

Rooney begynte å jobbe i CBS i 1949 og skrev for flere TV-programmer. Han var blant annet med på å lage en dokumentar om stereotypier og fordommer mot mennesker med afrikansk opprinnelse. Dokumentaren ble belønnet med en Emmy-pris.

- Ord kan ikke uttrykke godt nok Andys bidrag til journalistikken og innvirkningen han hadde, både som kollega og venn, på alle i CBS, uttaler CBS-direktør Leslie Moonves.

Rooney var gift med Marguerite til hun døde i 2004. Sammen har de tre barn.

Les flere nyheter

Populært