Meny

Far siktet for incest og babydrap

Politiet undersøker et område i Egebjerg på Sjælland på jakt etter levninger av et nyfødt barn som mistenkes drept. Foto: Michael Arleth Schmidt / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn i Danmark er siktet for overgrep mot en mindreårig jente og for drap på barnet hun fødte.

I Sjælland nær Roskilde er det kommet frem nye opplysninger om drapet på et spedbarn som skjedde for mange år siden. To menn, på 64 og 49 år, er siktet i saken, skriver Politiken.

Mennene ble pågrepet fredag etter at politiet i flere dager har gravd etter barneliket på Egebjerg i Odsherred, nordvest i Sjælland. Lørdag ettermiddag ble begge mennene varetektsfengslet.

Gravid som tenåring

De to mennene skal ha seksuelt misbrukt den nå 23 år gamle jenta gjennom hele oppveksten. En av mennene er jentas biologiske far, den andre er et annet familiemedlem.

Da jenta i 2005 ble gravid som tenåring, skal mennene ha gitt henne svangerskapsforebyggende medisin. Likevel fødte hun et friskt barn.

- Brakk nakken på baby

Ifølge siktelsen skal mennene ha brukket nakken på barnet før de kvittet seg med liket.

Det var Odsherred kommune som nylig anmeldte det flere år gamle drapet til politiet. I fem dager har politiet søkt gjennom et område på ti kilometer uten å finne liket.

Overgrepene mot kvinnen skal ha vart i 15 år og ifølge politiet dreier det seg om «adskillige samleier» fra 1990 til 2005. Begge mennene har nektet straffeskyld.


View Larger Map

Les flere nyheter

Populært