Meny

Vågå-ordføreren takker kona

SNAKKER UT: Ordfører Rune Øygard bryter tausheten i dagens VG. Foto: Arbeiderpartiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepssiktede Rune Øygard (Ap) sier han hadde gått til grunne uten konas støtte.

I et intervju med VG lørdag snakker Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) ut om beskyldningene. Han er siktet for flere overgrep mot en ung jente som har stått han og hans familie nær. Han nekter imidlertid straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen.

– Anklagene er så nedrige, så ekle og brutale at det har slått meg helt ut. Jeg har aldri gjort noe slik, det er ikke meg. Det er uvirkelig, sier Vågå-ordføreren til VG.

- Har grått mye

Siden anklagene ble kjent har ekteparet vært lite i bygda. I stedet har de tilbrakt tiden på et feriested på Vestlandet. Kort tid etter siktelsen kollapset ordføreren fullstendig av et gallesteinanfall. Bevisstløs ble han fløyet til sykehuset i Ålesund.

- Han var helt borte. Han falt inn i koma, det var livstruende. Jeg var så redd, sier kona Reidun til VG.

Øygard sier den helhjertede støtten fra kona har vært forutsetningen for at han i dag står på beina.

– Jeg har aldri grått så mye i hele mitt liv som de siste ukene. Hadde det ikke vært for Reidun hadde jeg ikke sittet her i dag. Hun har vært helt fantastisk, sier Øygard.

Les også: Politiet sjekker Øygards jobbreiser

- Jeg vil tilbake

Øygard fastholder at han skal tilbake på jobb som ordfører når han blir friskmeldt.

Det til tross for at flere har anbefalt ham å ta permisjon så lenge saken etterforskes, deriblant Arbeiderpartiet sentralt og Oppland Arbeiderparti.

– Jeg er delvis sykmeldt, og da er det uaktuelt å ta permisjon. Når den er over, vil jeg tilbake som ordfører. Jeg har ikke gjort noe galt, sier Øygard.

Les også: Vil ha overgrepssiktet ordfører tilbake på jobb

Til nå har politiet avhørt nesten 70 vitner i saken. Politiadvokat Lars Rune Ringvik sier at han regner med at saken er ferdig etterforsket i januar eller februar neste år.

Advokat Nina Braathen Hjortdal, som er bistandsadvokat for jenta som har anmeldt ordføreren, reagerer på at Øygård uttaler seg til pressen før saken er ferdig etterforsket.

– Av hensyn til jenta og hennes familie burde han holde seg unna offentligheten og vervet som ordfører mens saken politietterforskes, sier hun.

Les flere nyheter

Populært