Meny

Eskil Pedersen drapstruet og sjikanert

AUF-leder Eskil Pedersen har fått drapstrusler, ifølge Aftenposten. Foto: Berit Roald / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AUF-leder Eskil Pedersen er blitt utsatt for drapstrusler og grov sjikane etter 22. juli. I tre måneder har han gått med voldsalarm, skriver Aftenposten.

I et intervju med Aftenposten forteller Pedersen at han allerede dagen etter Utøya-skytingen 22. juli ble utsatt for sjikane.

– Jeg fikk sms, telefoner, brev, meldinger på Facebook. Både den massive støtten i dagene etterpå – og hatet – kom som et sjokk. Oppmerksomheten var så intens, og den kom fra alle kanter. Jeg fant måter å løse det på. Jeg så mye ned. Eller stirret i luften, sier Pedersen.

- Gjør vondt

– Jeg forsøkte bare å ha et samlende budskap etter 22. juli. Likevel er det noen som hater oss, hater meg, selv etter at dette skjedde. Sjikanen er aggressiv, og den gjør vondt. Kan de ikke bare la oss være i fred? fortsetter han.

Ifølge Pedersen kommer sjikanen fra folk som mener det samme som terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Les også: AUF-lederens flukt fra Utøya

- Så sterkt at jeg ble svimmel

Etter massedrapet 22. juli har AUF-lederen fått både voldsalarm og hemmelig telefonnummer.

I intervjuet beskriver også Pedersen at han først ikke forsto terrorens nasjonale dimensjon. Han husker at han sendte han en tekstmelding til Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen og foreslo en minnemarkering på kontoret hvor de tente lys for de drepte. Så fikk han høre om minnegudstjenesten som skulle holdes i Oslo domkirke. AUF-lederen fryktet at kirken ville stå halvtom og ville mobilisere folk til å komme.

– Jeg forutså ikke Norges reaksjon. Jeg husker da Jens (Stoltenberg) og jeg gikk ut av Domkirken for å vente på bilen, jeg så ned hele tiden, men endelig så jeg opp. Jeg så et folkehav. Det var så sterkt at jeg ble svimmel. Da gikk dimensjonene opp for meg, sier han.

Les også: AUF-ere angrer på intervju

Les alt om terroraksjonene

Les flere nyheter

Populært