Meny

Åtte varetektsfengslet i Hells Angels-saken

TIL AKSJON: Politiet aksjonerte mot Hells Angels i Oslo onsdag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de siktede etter politiaksjonen mot Hells Angels onsdag er varetektsfengslet i fire uker.

I alt ni personer ble pågrepet da politiet etter flere måneders etterforskning gjennomførte planlagte aksjoner mot Hells Angels flere steder i landet onsdag. Én person ble dimittert, mens de resterende åtte er alle siktet for medvirkning til grove narkotikaforbrytelser.

Se video fra aksjonen her

Fengslet antatt leder

– Vi fikk medhold i varetektsfengslingen av disse i fire uker, med full isolasjon de første to ukene og to uker med brev- og besøksforbud, opplyser politioverbetjent og sjef for narkotikagruppen ved Tromsø politistasjon, Yngve Myrvoll.

Les også: Fire uker varetektsfengsling i Hells Angels-saken

De varetektsfengslede i saken er alle menn. Fire av dem bor i Troms og fire på Østlandet. Blant de siktede finnes et fullverdig medlem av Hells Angels Tromsø. Den ene av de varetektsfengslede antas å være Hells Angels øverste fungerende leder i Norge.

Størst beslag i Tromsø

Onsdag ransaket politiet både klubblokaler og private boliger, inkludert Hells Angels klubblokaler i Tromsø, Oslo og Hamar, klubblokalene til supporterklubben Shit Happens, samt flere privatadresser til de pågrepne. Det er beslaglagt betydelige mengder narkotika og større kontantbeløp.

De vesentligste beslagene er gjort i klubblokalene og boligene i Tromsø.

– Vi mistenker at gruppen har drevet med omfattende narkotikatransport, sier Myrvoll.

Politiet opplyser at de kom også over andre personer og straffbare forhold uten tilknytning til saken. Ytterligere ni personer ble innbrakt eller pågrepet. Disse kom fra klubblokalene i Tromsø, Lenvik og privatadresser i Troms politidistrikt.

Alle disse er løslatt etter avhør, men det er opprettet egne, separate straffesaker for åtte av disse, uavhengig av narkotikanettverket som er under etterforskning.

Utelukker ikke flere aksjoner

Blant de ytterligere ni personene som ble pågrepet, er det tre kvinner og seks menn. Fire ble innbrakt/pågrepet i klubblokalene til Hells Angels Tromsø, tre fra Shit Happens og to fra privatadresser i Troms politidistrikt. Av disse er tre fullverdige medlemmer av Hells Angels, en er Hells Angels hangaround, og to har tilknytning til supporterklubben Shit Happens.

– Vi utelukker ikke flere aksjoner og arrestasjoner. Dette vil vi vurdere ut fra den videre etterforskningen, sier Myrvoll.

Populært