Meny

Noomi Rapace vant pris i Roma for rolle i norsk film

VINNER: Noomi Rapace vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i den norske filmen «Babycall» under filmfestivalen i Roma fredag kveld. Her fra filmens internasjonale premiere i Roma sist mandag. Foto: Epa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske Noomi Rapace mottok fredag kveld Roma filmfestivals pris for beste kvinnelige skuespiller for sin rolletolkning i Pål Sletaunes film «Babycall».

– Dette er en pris jeg deler med Pål, Kristoffer (Joner) og Vetle (Qvenild Werring). Å stige inn i Påls univers var en sterk, krevende og fantastisk reise. Pål har laget en tidløs og evig film som jeg føler meg lykkelig og stolt over, sa Noomi Rapace, kjent som Lisbeth Salander i Millennium-filmene.

Regissør Pål Sletaune, produsent Turid Øversveen og skuespillerne Noomi Rapace og Kristoffer Joner var til stede på filmens internasjonale premiere i Roma sist mandag.

«Babycall» var en av 15 filmer i festivalens hovedkonkurranse.

Topptung jury

– Det er helt fantastisk at Noomi vant prisen for beste skuespillerinne. Det er en stor og viktig anerkjennelse for både henne og filmen, sier Pål Sletaune i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Les også: Hun blir Wirkolas Grete

Juryen som kåret «Babycall» teller en rekke kjente navn. Den ble ledet av filmkomponisten Ennio Morricone som hadde med seg den danske regissøren Susanne Bier, ballettdanseren Roberto Bolle, den britiske skuespilleren og regissøren Carmen Chaplin, produsent David Puttnam, fotograf Pierre Thoretton og skuespilleren Debra Winger.

Les også: Rapace i ny Sherlock Holmes-film

– Roma filmfestival er en prestisjetung festival med god teft for film. I fjor vant for eksempel Susanne Bier juryens hovedpris for «I en bedre verden», for senere å gå hen og vinne Oscar for beste utenlandske film, sier Øversveen.

Solgt til nær 20 land

«Babycall» er snart sett av over 75.000 personer i Norge, fire uker etter premieren 7. oktober.

Den tyske salgsagenten har solgt den til nær 20 land, blant dem England, Frankrike, Tyskland, Italia og Kina.

Sletaune har selv skrevet manuset til den psykologiske thrilleren der Noomi Rapace og Kristoffer Joner spiller hovedrollene.

Les flere nyheter

Populært