Meny

Henla voldtektssak, nå kan mannen få erstatning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten mener det er tvil om kvinnen ble voldtatt eller hadde frivillig sex med den totalt ukjente mannen på toalettet.

Natt til fredag 13. mai var den 21 år gamle kvinnen fra Stavanger på byen med sine kollegaer, og gikk på handikaptoalettet, skriver Stavanger Aftenblad. I avhør forklarte hun om den 22 år gamle mannen fra Gambia som skal ha smettet innenfor døren før hun rakk å låse den. Der skal overgrepet ha skjedd.

Les også: Voldtektsalarm topper iPhone-nedlastinger

Gambieren fikk tidligere samme dag endelig avslag på asylsøknaden sin. Han ble pågrepet 16. mai, og satt i varetekt helt fram til slutten av oktober.

Han skal ha endret forklaring flere ganger og påtaleansvarlig politijurist, politiadvokat Karen Mork, mente at bevisene holdt til tiltale. Statsadvokat Jørgen Berner Torstensen var uenig og dermed ble saken henlagt etter bevisets stilling.

Les også: Stort engasjement for å gjøre Oslo-jenter trygge

Nå kan gambieren søke om oppreisningserstatning, og forsvarsadvokaten mener han kan få med seg 70.000 kroner.

– Hun er helt utmattet. Hun har mistet troen på rettssystemet etter dette. Hun mener det er fritt fram for fremmede menn å begå overfallsvoldtekter, for de kan bare si at det var frivillig etterpå, sier kvinnens bistandsadvokat Karen Eide til Stavanger Aftenblad.

Les flere nyheter

Populært