Meny

Får 230.000 kroner i bot for reklameplakat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julia Roberts og Tom Hanks kjørte uten hjelm – på en reklameplakat.
På reklameplakaten for filmen «Larry Crowne» poserer skuespillerne Tom Hans og Julia Roberts smilende på en moped – uten hjelm. Det har fått trafikkmyndighetene i Spania til å reagere, skriver Spaniaavisen, som siterer spanske medier.

Trafikketaten mener filmselskapet Tripictures har brutt spansk lov ved å vise kjendisskuespillerne uten hjelp på moped.

Selskapet bak filmen er nå ilagt en bot på hele 30.000 euro, drøye 230.000 norske kroner.

Myndighetene mener nemlig at filmplakaten oppfordrer til farlig og uansvarlig kjøring.

I selve filmen bruker hovedpersonene Julia Robert og Tom Hanks ironisk nok hjem hele tiden.

Ifølge den spanske avisen La vos de Galicia overvåker jevnlig spanske trafikkmyndigheter reklamebransjen på jakt etter lovbrudd. I fjor fikk blant annet popstjernen Shakira en bot på 400 euro for å ha droppet hjelmen da hun satt bakpå en Harley Davison. Det skjedde i forbindelse med innspillingen av en musikkvideo i Barcelona. 

«Larry Crowne» er en komedie spilt inn i USA.

STRIDENS KJERNE: Dette er plakaten som fordyret komedien «Larry Crowne med 230.000 kroner. Foto: DistributørenSTRIDENS KJERNE: Dette er plakaten som fordyret komedien «Larry Crowne med 230.000 kroner. Foto: Distributøren

Populært