Meny

Dommer banket sin handikappede datter - kan slippe straff

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datteren, som har cerebral parese, filmet i hemmelighet når faren banket henne. Faren er en respektert dommer i Texas. Nå kan han slippe straff.

Videoen av dommer William Adams som slår sin handikappede datter Hillary Adams med et bredt lærbelte har vakt stor oppsikt på nettstedet YouTube.

Se videoen her (NB! Sterke bilder)

– For gammel

Torsdag opplyste amerikansk politi om at saken sannsynligvis blir henlagt fordi den er for gammel. Videopptaket ble gjort for syv år siden.

– Vi mener at dette er en kriminell handling som det foreligger betydelige bevis for. Under normale omstendigheter ville det ført til en siktelse, sier politisjef Tim Jayroe i Rockport, Texas til USA Today.

Statsadvokaten har likevel bestemt at det ikke kan reises tiltale.

Sett over tre millioner ganger

Hilary Adams er nå 23 år gammel. Hun postet det omstridte videoklippet på Internett i forrige uke. Videoen viser hvordan faren rasende pisker henne med et belte og forsøker å tvinge henne til å bøye seg over sengen for å bli slått til tross for at hun hyler og bønnfaller ham om å stoppe.

Grunnen til at faren slo henne skal være at hun hadde lastet ned musikk ulovlig fra nettet. Hillary Adams sier at hun slo på kameraet fordi hun følte at noe kom til å skje. Klippet er sett over 3,3 millioner ganger på YouTube.

– Hun gjorde det for å hevne seg

William Adams (51) kom torsdag med en uttalelse der han hevder at datteren la ut videoen for å hevne seg på ham etter at han hadde sagt at han ville redusere sin økonomiske støtte til henne og ta fra henne Mercedesen hun kjører.

Uttalelsen inneholder ingen unnskyldning for episoden der han slo henne. Han har sagt til en lokal tv-stasjon at det som skjedde ser verre ut på videoen enn det var i virkeligheten. Han hevder også at han har unnskyldt seg overfor datteren tidligere.

Dømmer i barneovergrepssaker

William Adams dømmer selv i saker som handler om barnemishandling. Han etterforskes nå av en juridisk kommisjon og myndighetenes avdelingen for familievern i Texas. Sistnevnte krever at William Adams blir fjernet fra alle sine saker frem til etterforskningen er avsluttet.

Det er tvilsomt om han vil kunne få sitt embede tilbake.

– Jeg tror det vil være svært vanskelig. Personlig kan jeg ikke se hvordan han kan komme tilbake fra dette, sier dommer C.H. Burt Mills Jr i Aransas fylke.

Hilliary Adams sier at grunnen til at hun ventet så lenge med å avsløre sin far er at hun skal ha vært livredd for hva som kunne skje med henne dersom hun gjorde det mens hun bodde under hans tak. Hun har fått massiv støtte etter at videoen ble kjent.

Les flere nyheter fra her

Populært