Meny

Ny forskrift kan føre til at 600 arbeidsplasser forsvinner

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) ønsker å få utsatt forskriften som kan føre til at 600 arbeidsplasser forsvinner i havbruksnæringen. Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis regjeringen innfører den såkalte Hardangerfjordforskriften kan 600 arbeidsplasser innen sjømatnæringen i Hordaland forsvinne.

Forskriften som regjeringen ønsker å innføre, vil sette et tak på antall fisk i sjøen i Hardangerfjordområdet, noe som kan ta livet av lakseoppdrettsnæringen på Vestlandet, skriver FiskeribladetFiskaren.

Regjeringen ønsker å innføre et tak i et forsøk på å hindre lakselus i å spre seg fra oppdrettslaks til villaks, men til tross for store protester fra næringen har regjeringen nektet å gjennomføre en konsekvensanalyse av forskriften.

Oppdrettsnæringen hevder at minst 200 arbeidsplasser innen slakting og foredling av laks i Hordaland vil ryke, og i en fersk analyse fra SINTEF slås det fast at dette vil få store ringvirkninger i distriktet og føre til at ytterligere 400 arbeidsplasser kan forsvinne.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansens (Ap) lokale partifeller har stilt seg på havbruksnæringens side i saken og bedt om et møte for å få utsatt forskriften.

Les flere nyheter her

Populært