Meny

Hevder at Papandreou har inngått avtale om å gå av

PÅ VEI UT? Giorgos Papandreou (bildet) ble bedt om å gå av uten oppstand for å redde partiet sitt, sier en ikke navngitt kilde. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas' statsminister Giorgos Papandreou skal ha inngått en avtale med flere ministre i regjeringen om å gå av hvis de støtter ham i tillitsvoteringen fredag.

Det hevder regjeringskilder i Aten torsdag kveld. De sier at ministrene som er innblandet i avtalen, er ledet av finansminister Evangelos Venizelos.

– Papandreou ble bedt om å gå av uten oppstand for å redde partiet sitt, sier en ikke navngitt kilde.

– Han sa seg villig til å gå av. Det var veldig sivilisert og uten bitterhet, sier kilden, som også fremholder at Papandreou innrømmet at det var feil av ham å lansere en folkeavstemning om EUs kriseplan.

Les også: Venizelos ber Papandreou avlyse folkeavstemning

– Venizelos ba ham om å gå av på en verdig måte, både for hans egen del og for partiet, og han sa at ministrene ville hjelpe ham med det. Dette forutsetter at han vinner tillitsvoteringen, noe som absolutt ikke er sikkert, sier kilden.

Samme kveld sa Papandreou under en debatt i nasjonalforsamlingen at han ikke er bundet til sin post som statsminister. Han sa også at samtalene med opposisjonen må starte med det samme.

Les også: – Nei til euro vil være et farvel til EU

– La oss gjøre det så fort som mulig, forsiktig og uten farer, sa Papandreou.

Under tillitsvoteringen fredag kveld trues Papandreou av opprør i sitt eget sosialdemokratiske parti PASOK som følge av den utlyste folkeavstemning. Flere ministre var ikke orientert om utspillet sist mandag, og Papandreou er blitt møtt med hard kritikk både hjemme og ute.

Les også: – Papandreou går ikke av

Tidligere torsdag åpnet han også for å avlyse folkeavstemningen hvis opposisjonen ville stemme for kriseavtalen med EU i nasjonalforsamlingen. Men opposisjonen fortsetter å kreve at Papandreou går av.

Les også: Overraskende rentekutt i eurosonen

Les flere nyheter

Populært