Meny

Truer med å drepe norske politikere på russisk nettside

TRUES: Justisminister Knut Storberget er blant politikerne som drapstrues i forbindelse med en antinazistisk markering i Oslo 9. november, ifølge TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget og AUF-leder Eskil Person er blant flere navngitte, norske politikere som drapstrues på en russisk nettside, melder TV 2.
I den skremmende meldingen, som ble lagt ut torsdag kveld, står det at de navngitte personene skal «utryddes» 9. november i forbindelse med en antinazistisk markering på Youngstorget, skriver TV2.no.


Markeringen arrangeres av SOS Rasisme, og datoen sammenfaller med «Krystallnatten», som er betegnelsen på natten mellom 9. november og 10. november 1938 da nazistene trappet opp jødeforfølgelsene i Tyskland.

«Krapylene på venstresiden»

På drapslisten som TV2 meldte om torsdag kveld, står Arbeiderparti-toppene Knut Storberget, Raymond Johansen, Libe Rieber-Mohn og AUF-leder Eskil Pedersen. Lederen for SOS Rasisme i Buskerud, Jan Erik Skretteberg, er også å finne på listen, skriver TV2.no.

Les også: Ønsket Storberget drept i terroranslaget

Gruppen som står bak de grove truslene, kaller seg sier ifølge TV 2 «Organisasjonen Fritt Norge».  Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser at de av prinsipp ikke kommenterer sikkerheten rundt myndighetspersoner. TV 2 opplyser likevel at kanalen vet at PST undersøker innholdet på nettsiden og hvem som kan stå bak truslene, skriver NTB.

På den russiske nettsiden står det videre at russiske høyreekstreme skal støtte «norske patrioter» slik at «krapylene på venstresiden» blir utryddet. Truslene mot justisminister Knut Storberget skal ha sammenheng med at det var han som fikk nynazisten Vatsjeslav Datsik sendt ut av Norge.

Ønsket Storberget drept

Moren til nevnte Datsik har tidligere hyllet 22.juli-angrepene og sagt at hun ønsker at justisminister Knut Storberget havner i helvete.

Les også: Nynazist bar kniv da Storberget var i retten

Svetlana Datsik beskylder Storberget for å ha «myrdet» sønnen hennes, samtidig som hun uttrykker glede og tilfredsstillelse over terroranslagene mot Regjeringskvartalet og Utøya, meldte den russiske avisen KavkazCenter i august.

«Det eneste jeg ikke er fornøyd med er at du [Knut Storberget] ikke ble tilintetgjort i eksplosjonen i Oslo», skriver kvinnen i sin tordentale mot justisministeren.

Les flere nyheter

Populært