Meny

SV ønsker vurdering av skjenkekontrollen i Oslo

MINDRE OVERSJENKING vil frigjøre ressurser til annet arbeid for politiet, mener SVs Karin Andresen. Bildet viser Oslo-politiet på patrulje i sentrum i helgen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) mener man må se på skjenkekontrollen som en del av forebyggingen av overfallsvoldtekter i Oslo.

Andersen, som er nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, snakker ikke primært om en endring av åpningstidene, men strengere kontroll med at utesteder ikke overskjenker folk eller skjenker mindreårige.

Les også: Voldtektsalarm topper iPhone-nedlastinger

– Politiet har andre ting de burde få bruke tiden på enn å passe på folk som er sanseløst fulle. Med mye vold, voldtekter og overgrep må vi prioritere politiets ressurser. Mindre overskjenking vil frigjøre ressurser til annet arbeid, sier Andresen med henvisning til at politiet bruker store ressurser på å håndtere alkoholrelatert vold og uro i helgene.

Les også: Stort engasjement for å gjøre Oslo-jenter trygge

Hun understreker samtidig at et stort flertall av anmeldte voldtekter har en gjerningsmann som er ruspåvirket.

Andersen mener kontrollen er for dårlig og at reaksjonene mot overskjenking er for milde. Et tiltak hun nevner som nyttig, er å finansiere økt kontroll med økte bevillingsgebyrer. Samtidig ønsker hun en strengere straff for å skjenke berusede eller mindreårige personer.

Les flere nyheter

Populært