Meny

40.000 bibler solgt på to uker

SALGET TAR AV: Det var kø foran inngangen til en av Oslos kristne bokhandlere da den nye Bibelen ble lagt ut for salg i oktober. Kristin Helgens Bernes (t.v.) og Thea Woie var tidlig oppe for å sikre seg en av de første biblene. Foto: Ole Berg-Rusten / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bibelsalget stiger til himmels.

14 dager etter at Det Norske Bibelselskapet lanserte den nye bibeloversettelsen, viser de første salgstallene at utgivelsen er en braksuksess. Nærmere 40.000 bibeleksemplarer er allerede solgt, skriver Journalen, nettavisen for Høgskolen i Oslo og Akershus.

- Dette er veldig gledelige salgstall, og over all forventning. På de to første ukene etter lanserningen har vi allerede solgt mer enn det årsbudsjetteterte salget for den nye oversettelsen, sier generalsekretær Stein Mydske i Det Norske Bibelselskapet

Til sammenligning selger Bibelselskapet normalt 60.000 bibler på et helt år.

Se video: I kø for den nye Bibelen

Hore i Bibelen

Den nye bibeloversettelsen er den første oppdateringen siden 1978, og oversettelsen byr på til dels store forandringer. Blant annet heter det ikke lenger «Fader vår», men «Vår far i himmelen». Det er ikke lenger noe herberge i juleevangeliet. Ljos er blitt til lys, og skjøge har blitt til hore eller prostituert.

Les også: Ikke lenger «Fader vår» i ny Bibel

Til sammen har 50 mennesker vært involvert i arbeidet med å oversette Bibelen.

Med ny språkdrakt er målet at bibelen skal nå flere, særlig ungdommer.

- Vi selger til mange forskjellige folk. Både unge og gamle, kristne og ikke-kristne er innom for å kjøpe et eksemplar av den nye oversettelsen, bekrefter daglig leder ved Bok & Media Oslo Øyvind Hjemdal over Journalen.no.

Bestselger på Sørlandet

Mydske håper nå på 100.000 solgte eksemplarer innen utgangen av året. Fedrelandsvennen har allerede meldt av Bibelen er den store bestselgeren på Sørlandet i år.

Av de omkring 40.000 biblene som allerede er solgt er 55 prosent utgaven i hardcover, mens 45 prosent er skinn- og kunstskinnutgaven. Den nynorske utgaven står for 20 prosent av det totale salget.

Har du sikret deg en utgave? Hva synes du om endringene?

Populært